2 min. čitanja

FOTO Izgradnja garažnih prostora za DVD Učka

FOTO Izgradnja garažnih prostora za DVD Učka
Foto: Opatija.hr /HVZ

"Na vatrogasce se građani uvijek mogu osloniti, a ulaganjem u vatrogastvo samo pojačamo njihovu operativnost!"

Iskopavanjem temelja za buduće garažne prostore DVD-a Učka započela je izgradnja čiji će radovi biti sufinancirani s 230 tisuća kuna putem LAG-a “Terra liburna” te Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, odnosno Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Svečano obilježavanje početka radova organizirali su zapovjednik i predsjednik Dobrovoljnog Vatrogasnog društva Učka – Goran Hibler i Aldo Santo Pulić, a prisustvovali su mu i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Slavko Gauš i Mladen Šćulac, županijski vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac,  tajnik Područne vatrogasne zajednice Liburnije Edvard Primožić te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Opatija Igor Ravnić,  gradonačelnik Fernando Kirigin  i predstavnici liburnijskih općina. Dodajmo i kako će Financijsku potporu projektu dati i Grad Opatija te Područna vatrogasna zajednica.

Na svečanosti je kazano kako su vatrogasci glavna snaga spašavanja. Dokazali su se i prilikom velikog nevremena koje je pogodilo Rijeku i Istru prije dva dana, a u kojem su upravi vatrogasci spašavali ljude iz vozila, ispumpavali poplavljene objekte i uklanjali zapreke s prometnica.

FOTO Vatrogasci i dalje na terenu - Nastavljaju se intervencije u sanaciji posljedica nevremena
Velike količine oborine koje su pale na području Rijeke i Istarske županije prouzročile su plavljenje objekata, a vatrogasne snage su na terenu i dalje nastavljaju sa sanacijama. Nastavljaju se vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena i obilnih padalina koje su 28. rujna zahvatile po…

“Na vatrogasce se uvijek građani mogu osloniti, a ulaganjem u vatrogastvo samo pojačamo njihovu operativnost”, rečeno je na svečanosti.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija objavila detalje o smrti čovjeka u Rijeci - Vatrogasci izvlačili djecu iz poplavljene igraonice
Velika količina oborine koja je pala na području Rijeke prouzročila je plavljenja objekata, a jedna osoba smrtno je stradala. Sve raspoložive vatrogasne snage su na terenu. Policija izvijestila o smrti muške osobe Prilikom reguliranja prometa u središtu Rijeke, oko 21:10, između Ulice F…

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.