4 min. čitanja

Policija objavila detalje o smrti čovjeka u Rijeci - Vatrogasci izvlačili djecu iz poplavljene igraonice

Policija objavila detalje o smrti čovjeka u Rijeci - Vatrogasci izvlačili djecu iz poplavljene igraonice
Foto: HVZ

RIJEKA - Velika količina oborine koja je pala na području Rijeke prouzročila je plavljenja objekata,  a jedna osoba smrtno je stradala. Sve raspoložive vatrogasne snage su na terenu.

Policija izvijestila o smrti muške osobe

Prilikom reguliranja prometa u središtu Rijeke, oko 21:10, između Ulice Franje Račkog i područja Školjića, policijski službenici su u bujici vode uočili tijelo osobe što se nalazilo ispod zaustavljenog osobnog vozila, koje se zbog siline vode nije moglo kretati.

Pronađena muška osoba nije davala znakove života te je po pregledu liječnika Hitne medicinske pomoći nakon proglašenja smrti tijelo osobe prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci, gdje će se utvrditi identitet i točan uzrok smrti, objavili su iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

Dodaju kako i dalje utvrđuju sve okolnosti ovog događaja.

Oglasio se i riječki gradonačelnik

O smrti čovjeka u poplavi u Rijeci oglasio se i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

- Nažalost, izgubljen je sinoć jedan život. Sućut obitelji tragično poginulog u jučerašnjem nevremenu…Što se trenutne situacije tiče, stanje je normalizirano, voda se povukla, promet se odvija bez većih smetnji - rekao je Filipović, prenosi Fiuman.

Osvrnuo se na burnu večer i noć.

- Teška noć je iza nas. Želim zahvaliti službama koje su zaista odradile lavovski posao. Bio sam sinoć s vatrogascima, njihova brza reakcija bila je ključna, tu su i djelatnici VIK-a, kao i brojni građani koji su priskočili u pomoć…Što se štete tiče, moći ću biti precizniji nakon sastanka koji je u tijeku. Mogu samo reći da štete ima i već se radi na sanaciji.Još jednom, veliko hvala svima koji su večer i noć proveli na terenu. Pala je ogromna količina kiše u kratko vrijeme, riječ je o izvanrednoj situaciji kakva se ne pamti - poručio je Marko Filipović.

Foto: HVZ

Vatrogasci iz poplavljene riječke igraonice evakuirali djecu

Zabilježen je veliki broj dojava o vatrogasnim intervencijama i potrebe za angažiranjem vatrogasaca na intervencijama izvlačenja vozila, spašavanju osoba, uklanjanju prepreka te ispumpavanja vode iz poplavljenih objekata. Zabilježeno je više od stotinu intervencija na kojima sudjeluje JVP Rijeka kao i DVD-ovi s riječkog područja: „Sušak“ Rijeka, Drenova, Čavle i Jelenje.

- Padaline su trenutačno stale i voda se povukla, a vatrogasci kreću s ispumpavanjima objekata. U dva sata je tijekom jučerašnjeg dana palo 140 milimetara oborine što je otprilike količina koja padne na mjesečnoj bazi. Velik problem su predstavljali šahtovi koji su neprohodni, prvenstveno zbog otpalog lišća - kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac. Kazao je i kako je najteže na području Rijeke i Općine Čavle gdje je voda ušla u objekte.

- Vatrogasci su iz poplavljene riječke igraonice evakuirali djecu budući da je voda počela naglo prodirati. Također, urušio se krov od Rektorata i tamo je isto došlo do plavljenja kao i u školskom objektu u Čavlima. Vatrogasne ekipe su na terenu i rade po prioritetima te se tijekom dana nastavlja s vatrogasnim intervencijama po dojavama građana - zaključno je kazao zapovjednik Šćulac.

Foto: HVZ

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Hinko Mance rekao je kako se Rijeka u večernjim satima pretvorila u jezero, osobito njezini niži dijelovi, a na prometnicama je bilo i po pola metra vode.

- Najviše je intervencija zabilježeno na cestama gdje su vozila ostala u vodi te smo morali izvlačiti vozila i ljude iz vozila. I sada su u tijeku intervencije ispumpavanja objekata, a sve raspoložive vatrogasne snage ostaju do daljnjeg na terenu - kazao je zaključno zapovjednik Mance.

Veći broj odrađenih tehničkih intervencija vatrogasaca kao posljedica nevremena bilježi se i na području Istre. Radi se o intervencijama uklanjanja stabala i granja, uklanjanja zapreka i ispumpavanja vode. Zabilježeno je 18 tehničkih intervencija na kojima su sudjelovale vatrogasne snage iz JVP-ova: Pazin, Poreč i Buzet te DVD-ova: Vižinada, Labin, Oprtalj i Kaštelir-Labinci.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Srušen apsolutni kišni rekord u Rijeci - Fotograf s Krka snimio čudovišnu oluju!
Sinoćnje sumnje nažalost su se ostvarile. Dosadašnjim rujanski rekordima u Crnom Lugu, Delnicama, Kutini, Ogulinu i Pločama priključio se još jedan. U Rijeci! Prema podacima mjerenja na glavnom meteorološkoj postaji DHMZ-a u četvrtak, 29. 9. 2022. u 8 sati izmjeren je novi rekord u dnevnoj količini…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.