1 min. čitanja

FOTO Iskrcao robu na autobusnoj stanici pa zaradio 12 tisuća kuna kazne

FOTO Iskrcao robu na autobusnoj stanici pa zaradio 12 tisuća kuna kazne
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Red se mora znati, a reda nema već neko vrijeme u dubrovačkoj staroj jezgri, barem kada je u pitanju pretovar robe za trgovine. Pa je dubrovačko komunalno redarstvo žestoko krenulo u obračun s onima koji se ne drže postavljenih pravila igre.

Nema iznimki, svi koji krše propise komunalnog redarstva bit će kažnjeni – poručuju iz Grada Dubrovnika koji već neko vrijeme, blago rečeno, vodi rat s pojedinim trgovačkim distributerima, odnosno s djelatnicima za utovar i istovar robe u staroj gradskoj jezgri.

Foto: Grad Dubrovnik

Utvrđeno je, kažu, kako pojedini trgovački distributeri obavljaju istovar robe, za opskrbu trgovina i građana unutar povijesne jezgre Grada, na prostoru autobusne stanice na Pločama, odnosno na prostoru izvan pretovarne zone u Ulici Frana Supila što je zabranjeno člankom 159. stavka 3. Odluke o komunalnom redu. Komunalni redari danas su već ispisali novčanu kaznu u iznosu od 12 tisuća kuna za jedan takav prekršaj, s tim da 10 tisuća kuna kazne ide pravnoj osobi, a 2 tisuće kuna odgovornoj osobi, odnosno djelatniku koji je ignorirao propise.

I ne ostaje se samo na ispisivanju kazne. Odmah nakon što komunalni redar u prisutnosti vozača “udari pečat” za počinjeni prekršaj, vozila se udaljavaju iz zone. Iz Grada poručuju da će nastaviti s provođenjem ove Odluke putem sustava video nadzora, čijim kamerama ne može promaknuti  nepropisno iskrcavanje i pretovar robe, odnosno nepropisno parkiranje.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.