2 min. čitanja

FOTO Brodosplit se pohvalio: "U svojih 90 godina postojanja gradili smo brodove svih vrsta, ali nikad ovako veliki vanbrodograđevni projekt"

FOTO Brodosplit se pohvalio: "U svojih 90 godina postojanja gradili smo brodove svih vrsta, ali nikad ovako veliki vanbrodograđevni projekt"
Foto: Brodosplit

Brodosplit je na svojim službenim stranicama objavio kako je po svim pokazateljima koji to određuju uspješno restrukturiran, što je posljedica vrlo složenih procesa koji su se odradili, a koji mnogima nisu bili jasni niti su ih podržavali, navode iz Brodosplita.

Strategija je od početka bila gradnja samo onih projekata na kojima se ostvaruje dobitak. Samo projekt „Vrata Venecije“ donio je preko 73 milijuna € prihoda, u čemu je čak 70 % dodane vrijednosti, kažu iz Brodosplita.

Za taj projekt Brodograđevna industrija Split ugovorila je izradu metalnih brana na tri ulaza u venecijansku lagunu, Malamocco, Chioggia i San Nicolò.

Kako navode, nakon niza provedenih međunarodnih natječaja i u vrlo jakoj konkurenciji ponuda Brodosplita ocijenjena je tehnički i komercijalno najboljom te je s tvrtkom Costruzioni Mose Arsenale (COMAR) potpisan ugovor o gradnji 63 čelične brane.
U posebne specifičnosti projekta istču se:

Izuzetno opsežna predajna dokumentacija;

Stopostotna sljedivost materijala;

Pravo naručitelja na dodatno ispitivanje kvalitete u nezavisnom laboratoriju po njegovom izboru;

Stopostotno ispitivanje zavarenih spojeva NDT metodama;

Garantni period za boju na deset godina na Ri1 prema ISO normi 4628/3;

Obveza transporta gotovih proizvoda do mjesta ugradnje (ukrcaj u Brodosplitu i iskrcaj u Veneciji na svim transportima obavljen samostalno).

- U svojih 90 godina postojanja Brodosplit je gradio brodove svih vrsta, ali nikada nije napravio ovako veliki vanbrodograđevni projekt, pa vam prikazujemo detaljan prikaz proizvodnog ciklusa. Ovim projektom ćemo ostati vječno upisan na listi tvrtki koje su sudjelovale u jednom od najvećih građevinskih projekata u povijesti Italije i pridonijele spašavanju Venecije od visokih voda - pohvalili su se iz brodogradilišta.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Brodosplit: “Ne odustajemo od brodogradnje”
Gašenje brodogradnje u Splitu nije nam opcija jer smo dokazali da možemo profitabilno i kvalitetno graditi najmodernije brodove visoke dodane vrijednosti te ćemo se i dalje boriti za opstanak brodogradnje u Hrvatskoj, poručuju iz Brodosplita. Nakon odobrenja Programa restrukturiranja od str…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.