2 min. čitanja

Brodosplit: "Ne odustajemo od brodogradnje"

Brodosplit: "Ne odustajemo od brodogradnje"
Foto: Brodosplit / Facebook

SPLIT - Gašenje brodogradnje u Splitu nije nam opcija jer smo dokazali da možemo profitabilno i kvalitetno graditi najmodernije brodove visoke dodane vrijednosti te ćemo se i dalje boriti za opstanak brodogradnje u Hrvatskoj, poručuju iz Brodosplita.

Nakon odobrenja Programa restrukturiranja od strane EK, potom ispunjenja uvjeta za nastavak rada i posla u Brodosplitu, i konačno uspješno završenog restrukturiranja, ostvaren je povijesni rezultat, vrijedan svake pažnje da se iz redovnog poslovanja ostvaruje dobit, objavili su iz brodogradilišta Brodosplit.

Foto: Brodosplit / Facebook

Od 2016. u koju nisu uračunate državne potpore, i sve godine do danas Brodosplit posluje s dobiti. Strategija za Brodosplit je od početka bila gradnja samo onih brodova i ostalih projekata na kojima se ostvaruje dobitak, ističu iz tvrtke.

- Nismo pristajali na pritiske da potpisujemo nove ugovore za gradnju brodova samo zato da knjiga bude punija radi takozvanih naturalnih pokazatelja, i nismo se dali pokolebati u tome. Cijelo to vrijeme u Društvu radi preko 2500 zaposlenih. Samo projekt 'Vrata Venecije' koji u početku nitko ozbiljno, izvan sustava nije razumio, donio je preko 73 milijuna eura prihoda, u čemu je čak 70 posto dodane vrijednosti - stoji u današnjoj objavi na Facebook stranici tvrtke.

- Ne odustajemo od brodogradnje. Gašenje brodogradnje u Splitu nije nam opcija jer smo dokazali da možemo profitabilno i kvalitetno graditi najmodernije brodove visoke dodane vrijednosti te ćemo se i dalje boriti za opstanak brodogradnje u Hrvatskoj. Nakon više sile zbog uvedenih sankcija i nemogućnosti daljnjeg financiranja, radimo na refinanciranju i normalizaciji te nam je plan za 2023. godinu krenuti gdje smo stali kad su počele sankcije i financiranja gradnji preko noći ukinuta - dodaju iz Brodosplita.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO/VIDEO Brodosplit započeo gradnju autonomnog besposadnog broda
U Brodograđevnoj industriji Split na stroju za rezanje limova započela je obrada aluminija za Novogradnju 493. Riječ je o izgradnji autonomnog besposadnog broda kojem je osnovna namjena gašenje požara i sprječavanje onečišćenja plutajućim branama, odnosno protupožarno djelovanje kod pomorskih nesreć…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.