>
  2 min. čitanja

FOTO Američki milijarder i osnivač Whatsapp-a Jan Koum uplovio u Vir s tri mega jahte

FOTO Američki milijarder i osnivač Whatsapp-a Jan Koum uplovio u Vir s tri mega jahte
Foto: Kažimir Škrbić

VIR – U Virsko more su u četvrtak poslijepodne istovremeno uplovile i usidrile se čak tri luksuzne mega jahte, sve tri u vlasništvu američkog milijardera Jana Kouma, jednog od osnivača globalno popularne mobilne aplikacije WhatsApp.

Najveća među njima duga je 99 metara, nosi ime Moonsrise, a Koum je njezin vlasnik postao prošle godine. Jahta ima osam kabina i vrijedna je čak 220 milijuna dolara.

Foto: Kažimir Škrbić

Druga po veličini je 73-metarski Mogombo sa šest luksuznih kabina na kojoj Koum plovi već nekoliko godina. Njezina je vrijednost oko 75 milijuna dolara.

Foto: Kažimir Škrbić

Treća jahta naziva Power Play nedavno je obogatila Koumovu flotu. Riječ je 55-metarskom brodu približne vrijednosti 20 milijuna dolara s instaliranim hangarom za helikopter koji klizi naprijed po tračnici oslobađajući područje slijetanja.

Foto: Kažimir Škrbić

Jan Koum američki je biznismen ukrajinskog podrijetla čije se bogatstvo procjenjuje na čak 10 milijardi dolara koje je stekao prodajom WhatsAppa Facebooku 2014. godine za nevjerojatnih 19,3 milijarde dolara.

Foto: Kažimir Škrbić

Osim mega jahti s kojima je danas došao na Vir, poznat je i kao veliki ljubitelj luksuznih automobila s jednom od najvećih kolekcija Porschea na svijetu s čak stotinu automobila.

Foto: Kažimir Škrbić

Kažimir Škrbić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.