3 min. čitanja

Film o ljepotama Kvarnera podsjeća nas u kakvoj predivnoj zemlji živimo

Film o ljepotama Kvarnera podsjeća nas u kakvoj predivnoj zemlji živimo
Foto: Youtube screenshot

Film o ljepotama Kvarnera koji spaja more i planine, otoke i rivijere, mamac je za turiste iz Europe i svijeta. Ali, ujedno i film koji i nas same podsjeća u kakvo divnoj zemlji živimo.

Idealna lokacija za snimanje, dođeš i u jednom danu snimiš scenu na moru, snimiš scenu u šumi, u špilji, na jezeru, znači u jednom danu snimiš tri različita kontinenta.

- Bilo je užasno kompleksno sve to skupiti u 3 minute i 15 sekundi, ali nadam se da smo uspjeli - rekao je Sanjin Stanić, redatelj.

Ljepote i bogatstvo zaokružene i pretočene i u novi promotivni film TZ Kvarner. Film traje 3 minute i 15 sekundi. Sniman je 9 dana, na 40-tak lokacija.

- Scenografija je bila već riješena praktički tako da ja kao scenograf sam imao najkraći posao i najmanje intervencija, ali baš zato je bio i gušt sve to raditi jer imaš gotovu sliku koju moraš samo malo modificirati ili nadopuniti po tome što se želi dobiti - naglasio je za More Ivan Botički, scenograf.

- Problem je bio u ovom filmu što ne može upasti u film, sigurno bi htjeli da sve upadne, ali ipak je najvažnija priča i ritam filma - rekao je Dean Lalić, organizator lokacija.

Kvarner ima novi promotivni film - Morate ga pogledati!
U promotivnom filmu TZ Kvarnera na jako zanimljiv način prikazane su atraktivne destinacije Primorsko-goranske županije. Mi smo oduševljeni. Obavezno ga pogledajte! Na Ljetnoj pozornici u Opatiji održana je svečana premijera promotivnog filma TZ Kvarnera „Make your own movie” koji je prije mjesec d…

- Bilo je jako ambiciozno što se tiče samog scenarija i pristupa, jako puno lokacija, jako puno vozila, skakanja, plivanja, ronjenja, bilo je svega,tako da mi je bilo izazovno s obzirom na to da sam snimao kratki akcijski film. Svašta je tu bilo genijalnog i interesantnog. Mislim da je Opatija ispala predivna na kameri i u kadrovima izgleda fantastično - istaknuo je Ivan Raffaelli, glumac.

- Stvarno moram pohvaliti i TZ koja je odlučila da napravimo neki iskorak i svi smo hrabro ušli u to, naglasio je Sanjin Stanić, redatelj.

Od kristalno čistog mora i skrovitih uvala do šumskog raja.

Atraktivnim kadrovima kojima su oslikane specifičnosti pojedinih lokacija, film vodi na uzbudljivo putovanje najljepšim dijelovima plavo-zelene županije.

Ima Kvarner odlične adute i to ne samo u turističkom smislu. U ovim krajevima, uz turiste, sve se češće viđaju i filmske ekipe.

- Često se primjećuje da turisti dolaze slijedom lokacija snimanja nekih filmova, ne nužno turističkih filmova, a ovaj film s obzirom na to da je namjenski turistički i napravljen da pokaže sve kvalitete našeg kraja, mislim da će uvelike pridonijeti povećanom broju turista u ovom kraju - rekao je Sonir Srdoč, organizator lokacija.

- Kao lokacija smo jako poželjni. Ove godine se snimalo barem 6 filmova, serija, a da ne govorim o reklamama. To je grana industrije koja je strašno moćna i koja prikazuje kvalitetu ovoga kraja, prvenstveno ljudi i tu se želi snimati. Ja sam se ponovno zaljubio u svoj kraj i svoje ljude, preko stranaca jer su mi otvorili oči jer govore "amazing, amazing" i kroz njih sam ponovno skužio gdje živim i kako nam je ustvari lijepo ovdje - naglasio je Dean Lalić, organizator lokacija.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.