1 min. čitanja

Fažana se priprema za sezonu - obnovljen zvonik, a vrata crkve donirao jedan poduzetnik!

Fažana se priprema za sezonu - obnovljen zvonik, a vrata crkve donirao jedan poduzetnik!
Foto: Screenshot/YouTube

Obnovljen je i prepoznatljiv fažanski zvonik župne crkve svetog Kuzme i Damjana za čiju obnovu je Općina Fažana izdvojila 15 tisuća eura, javlja Istra24.

Polako ali sigurno Fažana se sprema za predstojeću turističku sezonu, pripreme su u tijeku, a neki već naveliko rade te poručuju da gostiju ima za one koji žele zasukati rukave i raditi.

Na samoj rivi postavljeni su štandovi koje je osigurala Lučka uprava Pula u nakani da uvede red među mnogobrojnim nuditelja  turističkih izleta s brodicama. Potrebno je točno odrediti mjesta na kojima se za određeni turistički brod pružaju sve potrebne informacije.

U novom je ruhu zasjao prepoznatljiv fažanski zvonik župne crkve svetog Kuzme i Damjana za čiju je obnovu Općina Fažana izdvojila 15 tisuća eura, dok je nova ulazna vrata za crkvu donirao poznati istarski poduzetnik Plinio Cuccurin čije ime i piše na lijevoj donjoj strani vrata pa će za njega sigurno znati naraštaji koji dolaze.

No, dobro, šalili se ili ne, Fažana je "u akciji", a sve više posla imaju i panoramski brodovi koji nude organizirane ture za turiste.

- Ovim poslom se bavim već petnaest godina, posla ima za one koji žele raditi, a ovaj posao moraš voljeti, inače ga ne možeš obavljati kako treba. Cijene se kod nas, ovisno o ponudi izleta, kreću od 20 do 30 eura, a naši su gosti uvijek zadovoljni ponuđenom uslugom -rekao je za Istru24 turistički vodič Dragan Dobrić.

Na fažanskoj obali smješteno je nekoliko beach barova, a samo jedan je za sada otvorio vrata. Krenulo je i dohranjivanje i ravnanje plaža s kamenčićima, koje su snažni zimski vjetrovi u suradnji s valovima potpuno preobrazili te se sada pripremaju za predstojeću sezonu.

Samo da se ne dogodi neko nasipanje pomorskog dobra!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.