2 min. čitanja

Evergreen podijelio mega bonuse od nevjerojatnih 50 mjesečnih plaća - Ipak, nisu svi bili te sreće

Evergreen podijelio mega bonuse od nevjerojatnih 50 mjesečnih plaća - Ipak, nisu svi bili te sreće
Foto: Wikimedia

Tajvanski brodar Evergreen Marine Corp. proslavio je izvanrednu godinu poslovanja dodjeljivanjem nevjerojatnih bonusa nekim svojim zaposlenicima.

Brodarska tvrtka sa sjedištem u Taipeiju na kraju godine podijelila je bonuse u prosjeku jednake 50 mjesečnih plaća – ili više od četiri godine, tvrdi anonimni izvor za Bloomberg.

Bonus varira ovisno o radnoj ocjeni i funkciji zaposlenika, ali ove ogromne bonuse dobili su samo zaposlenici na Tajvanu, rekao je upućeni izvor, tražeći da ostane anoniman.

- Godišnji bonusi temelje se na godišnjem učinku tvrtke te individualnom učinku zaposlenika - priopćili su iz Evergreen Marinea u petak, bez dodatnog objašnjenja.

Velikodušnost brodara Evergreen Marine, koji je početkom 2021. privukao pažnju cijelog svijeta kada se njihov kontejnerski brod Ever Given nasukao u Sueskom kanalu, rezultat je neviđenog procvata cijele pomorske industrije u posljednje dvije godine.

Brodari su počeli bilježiti enormnu zaradu kada je jenjavanjem pandemije naglo porasla potražnja – a s njom i vozarine. Predviđa se da je tajvanska tvrtka u 2022. zaradila rekordnih 20,7 milijardi američkih dolara, što je više nego trostruko u odnosu na rezultate iz 2020. godine, prenosi Pomorac.

Evergreen Marine podijelio je bonuse u iznosu od čak 52 mjesečne plaće, izvijestio je prošlog tjedna Taipei’s Economic Daily News. Neki zaposlenici su 30. prosinca primili isplate veće od 65.000 dolara, navodi novinska kuća, ne otkrivajući izvor informacija.

Naravno, nisu svi zaposlenici Evergreen Marinea bili te sreće. Zaposlenici u Šangaju žalili su se na nepravedno postupanje nakon što su dobili bonuse od samo pet do osam svojih mjesečnih plaća, izvijestio je medij Caixin.

Međutim, nedavni ogromni bonusi vjerojatno su posljednji takvi u doglednoj budućnosti. Brodarske tvrtke upozorile su da će profiti vjerojatno oštro pasti ove godine zbog pada globalne ekonomije, a s time i pada vozarina. Dionice Evergreen Marinea u 2022. pale su za 54%, nakon nevjerojatnog rasta od 250% u 2021. godini, prenosi Pomorac.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Prošle godine napušteno više od 1.500 pomoraca - Nova nastojanja zaustavljanja ovog trenda su parodija međunarodnih standarda!
Alarmantan porast broja slučajeva napuštanja brodova i posade od strane vlasnika, zabilježen je u 2021. godini. Sve je to pripisano pandemiji. No, negativni trend nastavio se i tijekom 2022., koja je u konačnici bila najgora godina ikad u povijesti. Nove smjernice kojima se nastoji stati na kraj ra…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.