2 min. čitanja

Europski tjedan mobilnosti i u Šibeniku

Europski tjedan mobilnosti i u Šibeniku
Foto: Grad Šibenik službene stranice/Facebook

Europski tjedan mobilnosti, kako smo već pisali, održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, kao tijelo zaduženo za nacionalnu koordinaciju Europskog tjedna mobilnosti u Republici Hrvatskoj, pozvalo je potencijalne prijavitelje da se uključe u najveću manifestaciju posvećenu održivoj urbanoj mobilnosti.

Tema Europskog tjedna mobilnosti 2022. je "Bolja povezanost", a obuhvaća svaki vid održivog prijevoza u gradskom okruženju. Ova je tema odabrana kako bi se pojedinci diljem Europe ponovno međusobno povezali nakon više mjeseci izolacije, ograničenja i prepreka uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19.

S tim ciljem odabran je i ovogodišnji slogan “Kombiniraj i kreći se!“. Njime se potiče odabir aktivnih načina kretanja ili kombiniranje hodanja i biciklizma s javnim prijevozom. Naravno, hodanje i biciklizam imaju i mnoge druge prednosti, poput društvene i ekonomske pristupačnosti, ne proizvode štetne emisijske plinove te imaju pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.

Prigodnim programom na Poljani je danas obilježen Europski tjedan mobilnosti. Podijeljeni su letci kojima se dodatno pojašnjava novi gradski javni prijevoz, a omogućena je i besplatna vožnja javnim biciklima i električnim romobilima u svrhu promocije prijevoza koji ne zagađuje zrak. Također, maskota Paško provjerio je s djecom kakav je novi autobus, a policijski službenici proveli su radionicu o sigurnosti u prometu.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Započeo Europski tjedan mobilnosti 2022 u Puli
Grad Pula i ove godine uključio se u u manifestaciju Europski tjedan mobilnosti koji se održava svake godine od 16. do 22. rujna. “Bolja povezanost! Kombiniraj i kreći se!” - “Better Connections! Mix &Move!” - ovogodišnji je slogan manifestacije. “Bolja povezanost” tema je Europskog tjedna mobilno…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.