1 min. čitanja

Epidemija na kruzeru na kojem se nitko nije mogao ukrcati bez covid potvrde

Epidemija na kruzeru na kojem se nitko nije mogao ukrcati bez covid potvrde
Kruzer Norwegian Breakaway – Foto: Wikimedia

NEW ORLEANS – Deset ljudi na brodu Norwegian Cruise Line koji se približava New Orleansu pozitivno je nakon testiranja na COVID-19, rekli su dužnosnici u subotu navečer.

Norwegian Breakaway je krenuo iz New Orleansa 28. studenog i trebao bi se vratiti ovog vikenda, objavilo je Ministarstvo zdravlja Louisiane u priopćenju za javnost. Tijekom proteklog tjedna, brod se zaustavio u Belizeu, Hondurasu i Meksiku, javlja Associated Press.

Dužnosnici javljaju da se na brodu nalazi više od 3.200 ljudi, a Norwegian Cruiese Line je priopćio da se svi “pridržavaju odgovarajuće karantene i protokola koji se odnose na izolaciju jer su na brodu otkriveni novi slučajevi zaraze koronavirusom”.

Prije iskrcaja u New Orleansu, svaka osoba u brodu bit će opet testirana na koronavirus. Svatko tko bude pozitivan na testu ili će otići izravno kući ili će se samoizolirati u smještajima koje osigurava kruzerska kompanija.

U kakvom su stanju zaraženi virusom, nije objavljeno.

Brodovi za krstarenje bili su rani izvor zaraze prošle godine na početku pandemije koronavirusa jer su neki brodovi odbijeni u lukama, a putnici su bili prisiljeni biti u karanteni. Neki su putnici umrli od COVID-19 na moru, dok su se drugi toliko razboljeli da su ih morali iznijeti iz plovila na nosilima.

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti izdali su zapovijed o zabrani plovidbe u ožujku 2020., što je dovelo do zastoja koji je okončan prošlog lipnja jer su kruzeri počeli napuštati američke luke s novim zdravstvenim i sigurnosnim zahtjevima.

Prema web stranici Norwegian-a, tvrtka zahtijeva da svi putnici i članovi posade budu cijepljeni protiv virusa najmanje dva tjedna prije polaska.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.