3 min. čitanja

Elita hrvatskih i svjetskih plovila na zagrebačkom Sajmu Nautika

Elita hrvatskih i svjetskih plovila na zagrebačkom Sajmu Nautika
Foto: PROMO

Više od tri desetljeća Nautika kao vodeći i jedini kontinentalni sajam u Hrvatskoj, donosi svu ljepotu i inovativnost nautičke ponude. 

Hrvatski brodograditelji predstavit će se zahtjevnom nautičkom tržištu svojom najjačom postavom kao i mnogobrojnim premijerama, a uz odličnu domaću ponudu, na Nautici će nastupiti i najpoznatiji svjetski proizvođači plovila. Sajam je prepoznat po raznovrsnoj nautičkoj ponudi što ga u odnosu na druge nautičke sajmove u Hrvatskoj čini sajmom s najpotpunijom ponudom uz nezamjenjive B2B susrete, zanimljive goste i stručna predavanja. 

U 7 paviljona Zagrebačkog velesajma izlaže više od 300 izlagača iz 30 zemalja na 15.500 m2 prostora. 

Nautika, u svom 31. izdanju predstavit će brojna plovila, njih više od 200, a očekuje vas vrhunska ponuda jahti, glisera, čamaca, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, oprema za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi.

Respektabilna brojka od 25 tisuća posjetitelja koji tijekom pet dana razgledaju ponudu u velesajamskim paviljonima siguran je pokazatelj značaja sajma ove tematike, a što je prepoznato od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH i Grada Zagreba koji su i pokrovitelji sajmova.

Na sajmu će biti izložena 1 svjetska, 2 europske i 19 hrvatskih premijera. Svjetska premijera 10-metarskog broda LEIDI 990 zasigurno će privući interes svih posjetitelja. 

Najvažniji hrvatski brodograditelji koji se predstavljaju na ovogodišnjoj Nautici - BRODOGRADNJA PIČULJAN, LEIDI, TERRA NAUTA, ARBA, BURA BRODOVI, BARRACUDA.

Tu su i mnogobrojna atraktivna plovila inozemnih proizvođača - BENETEAU, SAXDOR YACHTS, SEA RAY, JENNEAU, RANIERI, KARNIC, QUICKSILVER, HIGHFIELD, ZODIAC, MARLIN, PRVA AL VENTO, NORDKAPP, KAREL, OCQUETEAU, PLASTIMO, INVICTUS, BAVARIA, AVILA MARINE, NIMBUS, SALPA ATLANTIC MARINE. Brodski motori – HONDA, SUZUKI, MERCURY, VOLVO PENTA, EVINRUDE, YANMAR

Stručan i popratni program 

Naš proslavljeni skijaš Ivica Kostelić, a danas pasionirani jedriličar 15. veljače na sajmu Nautika predstavit će svoj samostalni dokumentarni film s transatlantske regate „Transat“ nakon kojeg će odgovarati na pitanja iz publike. 

U sklopu ovogodišnjeg sajma Nautike održava se poseban panel pod nazivom „Žene u nautičkoj industriji – She & SEA“. Izdvajamo i konferenciju „Edukacija skipera i sigurnost plovidbe na Jadranu“ te tradicionalni Business Brunch gdje će se predstaviti nekolicina mladih u nautičkoj industriji. Kakve su „Mogućnosti za mlade u nautičkoj industriji“ ujedno je i tema i naziv networking događanja koje će zasigurno zainteresirati sve mlade osobe koje žele raditi u nautičkoj branši. U paviljonu 9 svakodnevno će se održavati radionica „Kako pokrenuti uspješan ljetni biznis, kako ući u sup, kajak ili aquapark renta biznis?“. 

Očekuje vas marina u srcu Zagreba, događaj na kojem se spajaju hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo uprizoreni u elegantne brodice koje oduševljavaju posjetitelje i buduće nautičare. 

I ove godine organiziran je bogat fond nagrada, najsretnije posjetitelje očekuju vrijedne nagrade – prva nagrada je tjedan dana krstarenja na jahti Bavaria.

Uz Nautiku održavaju se i DANI LOVA I RIBOLOVA, nezaobilazno mjesto godišnjeg susreta mnogobrojnih lovaca, ribiča, proizvođača, trgovaca i udruženja u ovom dijelu Europe. Sajam se održava uz potporu stalnih suradnika Hrvatskog lovačkog saveza i Hrvatskog športsko ribolovnog saveza s kojima pripremamo niz kvalitetnih stručnih skupova na kojima će se razmatrati aktualne teme iz područja lova i ribolova. Očekuje vas Lovački gastro show, Revija lovačkih pasa, Prezentacija sokola i sokolarstva, Gađanje lukom i strijelom uz savjete trenera, u organizaciji Zoološkog vrta savjeti vezano uz divlje životinje u gradu te izložba živih zmija i mnoge druge zanimljivosti i stručan program. 

Cijena jednodnevne ulaznice je 5 eura dok za sve dane iznosi 12 eura, a možete ih kupiti i ONLINE.

Ulaznica vrijedi za posjet oba sajma. 

Za više informacija pratite www.zv.hr i društvene mreže Zagrebačkog velesajma.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.