1 min. čitanja

EKSKLUZIVNO: Otvorena prva hrvatska elektronička burza ribe!

EKSKLUZIVNO: Otvorena prva hrvatska elektronička burza ribe!
Foto: Pixabay

UMAG – Evo napokon smo otvorili burzu – kazao je ekskluzivno za Morski.hr  predsjednik Udruge profesionalnih ribara Mare Croaticum Daniele Kolec. BuyFish Shop prva je elektronička burza ribe u Hrvatskoj, a cilj joj je da trgovac dođe do planirane količine ribe, a da ribar proda ribu po najboljoj cijeni.

Photo: Facebook

– Burza radi jednostavno; ribar šalje količinu i vrstu ribe, trgovac šalje ponudu. Ribar bira najbolju ponudu i kontaktira trgovca. Od tog trenutka za e-burzu završava priča, kaže Kolec i dodaje da ribar i trgovac dogovaraju mjesto preuzimanja ribe i način plaćanja.

– Poštovani kolege ribari zato vas molimo da proslijedite tu novost i da već jednom počinjemo raditi kao i civilizirane zemlje jer mi ne radimo za lijepe oči. Bez obzira hoće li netko odgovoriti ili ne, šaljite dio ulova na e-burzu kako bi se za koji mjesec pokrenula – poručuje Kolec i dodaje kako će uskoro elektronička burza ribe nakon prijevoda, uskoro biti spremna i za talijansko tržište.

Photo: Max Pixel

Ima i onih koji bi kupili par kašeta ribe za soljenje ili preradu, pa smo pitali – mogu li se registrirati i drugi, koji nisu trgovci?

– Na burzu se mogu registrirati i OPG-ovi, samo moraju biti registrirani kao prvi kupci. Uskoro će izići novi pravilnik o prvim kupcima i morati ćemo se ravnati po njemu – odgovara Kolec.

Svi ribari i trgovci najprije se trebaju registrirati na adresi BuyFish Shop, a sve dalje ovisi o njima samima.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.