2 min. čitanja

Ekološka akcija čišćenja podmorja u Jadranovu

Ekološka akcija čišćenja podmorja u Jadranovu
Foto: Unsplash / Ilustraci

JADRANOVO - Društvo za sportsku rekreaciju Jadranovo poziva na prvu ovogodišnju ekološku akciju čišćenja podmorja koja će se održati 25. veljače 2023. s početkom u 10 sati u Jadranovu.

Ekološke akcije provodi Društvo sportske rekreacije Jadranovo u sklopu projekta 'More bez otpada', a sufinanciran je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te u partnerstvu s Gradom Crikvenicom i ŠRD 'Tunera'.

Projektom u tri faze i organizacijom četiri ekološke akcije očistit će se približno 8.000 m2 podmorja u Jadranovu. Očišćeni otpad će se izvaditi, mjeriti, sortirati te odložiti na ekološki prihvatljiv način.

- Pozivamo sve zainteresirane da se prijave putem e-maila na: pernat.ivana@gmail.com , te se priključe akciji pomažući pri izvlačenju morskog otpada na brodicama ili pri sortiranju i mjerenju otpada kada se izvuče na kopno. U sklopu akcije svim sudionicima će se podijeliti rukavice i vreće za otpad. Po završetku prikupljanja organizirat će se objed - poručuju iz Društva.

Cilj projekta je ukloniti i propisno zbrinuti otpad s morskog dna u Jadranovu te podignuti svijest građana i gostiju Grada Crikvenice o problemu zagađenja mora, potrebi za zaštitom okoliša i podmorja te odgovornom odlaganju otpada.

Izvađeni otpad izmjerit će se nakon dva pripremna početna urona u zimskom periodu, proljetnom i ljetnom kako bi se stekao uvid u količinu i vrstu prikupljenog otpada tijekom svake pojedinačne faze. Otpad će biti sortiran sukladno Zakonu i Strategiji gospodarenja otpadom.

Akcije će provoditi šest ronilaca uz pomoć šest ribara na brodicama i minimalno šest volontera u sklopu svake akcije.

Sve vezano za događaj možete pratiti OVDJE.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Udruga Rostrum Splitu poklonila čisto podmorje
Udruga podvodnih aktivnosti Rostrum gradu Splitu je još jednom poklonila čisto podmorje. Ovog puta čistilo se u akvatoriju kultnih splitskih plaža: Ovčica, Firula i Bačvica te su ronioci i volonteri gradu i građanima Splita zaželili čist Božić i bistru Novu 2023. godinu. Na ekološkoj akciji…
FOTO Ispred šibenske rive u dvodnevnoj akciji ronioci izvadili rekordnih 11 tona smeća!
ŠIBENIK - Ronilački klub Roniti se mora, uz podršku C.I.O.S. grupe, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te National Geographic Hrvatske, kao partnera na projektu, uspješno su završili 28. ekološku akciju Think Green u Šibeniku. Akcija je trajala dva dana, a u Šibeniku se čistilo od
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.