1 min. čitanja

Edukacija "Pametna rješenja za ruralne kuće za odmor i agroturizme"

Edukacija "Pametna rješenja za ruralne kuće za odmor i agroturizme"
Foto: Pixabay/Ilustracija

U nedjelju se u Samostanu sv. Vlaha u konavoskom Pridvorju održala edukacija "Pametna rješenja za ruralne kuće za odmor i agroturizme". Predavač je prof.dr.sc. Dragan Peraković sa Sveučilišta u Zagrebu.

Prof. Peraković predstavlja suvremena tehnološka rješenja koja mogu vlasnicima ruralnih kuća za odmor i agroturizama pomoći u poslovanju. Mogućnosti primjene ICT tehnologija i inovativni uređaji kojima se može unaprijediti turistička usluga kao što su pametne brave, kontrola klimatizacijskog sustava, sigurnosna kontrola objekata koja se koriste u turizmu, upotreba suvremenih rješenja koja mogu olakšati poljoprivrednu proizvodnju i preradu neka su od rješenja koja će se predstaviti ovu nedjelju. Poseban će naglasak biti na korisničkom iskustvu raznih generacija turista i privatnosti gostiju u okruženju "pametnih kuća".

Prof. Peraković ima u ovom području bogato međunarodno iskustvo, predstojnik je Zavoda za Informacijsko komunikacijski promet i voditelj katedre za upravljanje informacijsko - komunikacijskim uslugama na Prometnom fakultetu u Zagrebu gdje je i redoviti profesor.

Edukacija je otvorenog tipa, a ulaz je slobodan za sve vlasnike ruralnih kuća za odmor, apartmana i agroturizama te se nije potrebno prethodno prijaviti za sudjelovanje. Provodi se u okviru projekta "Nova generacija 2" u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta RH, prenosi Radio Dubrovnik.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.