2 min. čitanja

Dubrovnik zabranjuje nove apartmane unutar zidina!

Dubrovnik zabranjuje nove apartmane unutar zidina!
Foto:Pexels

Novih apartmana u središtu Dubrovnika više neće biti. Grad bi od ožujka trebao prestati izdavati nove dozvole unutar gradskih zidina. Odluku još treba potvrditi Gradsko vijeće, piše Danas.hr.

O ovoj ideji dubrovačkog gradonačelnika već smo pisali u listopadu, a priča se ponovno aktualizirala zbog novog Zakona o turizmu koji uvodi obvezu donošenja plana upravljanja destinacijom. Javno je mnijenje podijeljeno. Dok neki odluku pozdravljaju uz komentar kako je "cijeli grad prodan strancima", drugi smatraju kako je ovo prilično loša i za grad pogubna odluka. Dubrovačka oporba također smatra da se ovom odlukom pogoduje vlasnicima hotela, tj. velikim ribama.

Spomenimo samo kako je u dubrovačkoj staroj gradskoj jezgri, inače Unescovoj zaštićenoj baštini ostalo jedva tisuću stanovnika, dok u isto vrijeme apartmani tamo broje oko četiri tisuće kreveta.

Podržavate li vi zabranu novih apartmana?

QuizMaker

J.T.

Pročitajte još:

Franković: “Dubrovnik će prvi u Hrvatskoj zabraniti nove apartmane!”
Grad Dubrovnik prvi je u Hrvatskoj odlučio ograničiti daljnje širenje apartmana, ali će prvi ići i na smanjivanje broja kreveta u privatnom smještaju. Cilj je smanjiti broj kreveta koji se trenutačno iznajmljuju za 30 posto, potvrdio je za 24 sata gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković. Dubrovnik ima oko 48.000 kreveta
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.