1 min. čitanja

Dubrovnik dobitnik nagrade Simply the best za Dubrovnik Pass

Dubrovnik dobitnik nagrade Simply the best za Dubrovnik Pass
Foto: Ilustracija/Pixabay

DUBROVNIK - Grad pod Srđem dobio je još jedno priznanje - nagradu Simply the best za 2022. godinu u kategoriji „Novi projekti u turizmu, sustav turističkih zajednica i lokalna samouprava“, i to za uspješno realizirani projekt Dubrovnik Pass. Riječ je o informacijskom sustavu elektronske naplate i kontrole ulaska u najznačajnije kulturne i spomeničke objekte Grada Dubrovnika.

Dubrovnik Pass predstavljen je u lipnju ove godine, a u svega nekoliko mjeseci postigao je izniman uspjeh, bilježeći rekordne prihode od kulturne baštine. Bruto prihod od prodaje Dubrovnik Pass-a u prvih deset mjeseci 2022. godine iznosi gotovo 44 milijuna kuna i premašuje prihod u istom razdoblju rekordne 2019. godine.

Rezultati su time značajniji imamo li u vidu da je broj turističkih dolazaka u Dubrovnik u prvih 10 mjeseci 2022. godine na razini od oko 80 posto u odnosu na isto razdoblje 2019. godine, priopćili su iz dubrovačke gradske uprave.

Simply the best, tradicionalnu godišnju nagradu za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu,  zajednički dodjeljuju UHPA – krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia. Nagrada je dodijeljena u sklopu 23. burze PUT koja je održana od 28. do 30. 11. 2022. u Velikoj Gorici.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.