1 min. čitanja

Državni inspektorat bačenom ribogojilištu na dno mora: “Provest ćemo istragu, riječ je o zaštićenom području”

Državni inspektorat bačenom ribogojilištu na dno mora: “Provest ćemo istragu, riječ je o zaštićenom području”
Foto: Šime Šiljac Martinović / Screenshot

ZATON/ŠIBENIK – Proteklog vikenda u Zatonu je organizirana akcija čišćenja priobalja i podmorja, a ronioci su zatekli na dnu mora stare olupine i konstrukcije od nekadašnjeg Šibenkinog ribogojilišta, objavio je ŠibenikIN. Nakon ‘prebacivanja loptice’ s nadležnim institucijama u Županiji i Gradu, dobili smo očitovanje i Državnog inspektorata o cijelom slučaju.

Odgovor Državnog inspektorata prenosimo u cijelosti:

“Inspekcija zaštite okoliša i inspekcija zaštite prirode Državnog inspektorata do Vašega upita nisu zaprimile prijavu koja bi se odnosila na navode iz upita. Stoga će u suradnji sa Javnom ustanovom Šibensko-kninske županije „Priroda“ provesti inspekcijski postupak vezan uz zatvoreno ribogojilište, obzirom da se predmetna lokacija nalazi unutar značajnog krajobraza „Krka – donji tok. Dodatno, predstavka je proslijeđena na daljnje postupanje Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Lučkoj kapetaniji Šibenik, a u dijelu iz njihove nadležnosti. Za podmorsko područje na kojem se nalazi otpad koji su odbacile fizičke osobe ili nepoznate osobe, nadležna je jedinica lokalne samouprave.”

Podsjetimo, preko tri tona otpada izvučeno je tijekom akcije održane prošle nedjelje u Zatonu, ali ronioce koji su čistili posebno je šokirao prizor s dna mora.Naime, stare olupine i konstrukcije od nekadašnjeg Šibenkinog ribogojilišta i dalje leže na dnu mora.

Pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo Šibensko-kninske županije Lidija Bralić, pojasnila je da o dijelu pomorskog dobra u općoj upotrebi koje se nalazi na njenom području vodi brigu i održava jedinica lokalne samouprave, dakle, Grad Šibenik.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ostaci Šibenkinog ribogojilišta leže u moru kod Zatona: “Postoje elementi kaznenog djela!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.