2 min. čitanja

DRAMA U SPLITU Jedan od najvećih lastovskih poduzetnika izazvao incident u splitskoj luci: "Ovo je sramota!"

DRAMA U SPLITU Jedan od najvećih lastovskih poduzetnika izazvao incident u splitskoj luci: "Ovo je sramota!"
Foto: Jadrolinija

Svojim je vozilom Marčelino Simić stao na rampu trajekta i spriječio mu isplovljavanje u pravcu Ublija.

Simiću je izglda baš prekipjelo. Prije šest dana je kupio kartu na reakciji Split- Ubli s polaskom u petak u 10.30 sati. Ali usprkos rezervaciji i dolasku pred trajekt sat vremena prije termina polaska, vozilo mu nije ušlo u garažu broda. I tada nastaje drama, kada je vidio da mjesta za njega više nema, prekipjelo mu je automatski, parkirao je auto na rampu broda, izgasio motor i zaustavio polazak, javlja Slobodna Dalmacija.

Uzalud su ga mornari umoljavali, uzalud i osoblje iz Jadrolinije, nije se želio pomaknuti ni milimetar. Tek kada je stigla policija i rekla mu da će ga privesti, maknuo se na plato porta. Trajekt je tek tada krenuo put juga, s garažom punom vozila. Marčelino je van sebe od bijesa, naveo nam je kako je samo želio više ići doma, jer od srijede čeka u Splitu na polazak.

- Jesam, napravio sam incident jer ovo što u Jadroliniji rade prelazi sve granice. Došao sam ranije uru vrimena, mornari su mi rekli da stanem u red. Ponovili su mi da ću se ukrcat na termin u 10.30 jer imam kartu. I čekao sam. Oni u međuvremenu počnu krcat kamione preko veze, zbog čega su dva auta s rezerviranim, za taj jutarnji termin kupljenim kartama, ostala vani. Ako su mi prije šest dana prodali kartu zašto sam onda višak? I onda sam se popeja na rampu. I nisan se tija maknit ni makac. Dođu onda ta dva policajca i počnu mi prijetit da će me privest jer je unutra vozilo Hitne pomoći. Ma bogati, a šta je s kamionima koji su ušli priko reda – kaže Marčelino.

Maknuo je auto jer mu se nije, kaže, odlazilo u pritvor. A znao je i da će mu s gubitkom današnjeg termina preostati opet još nekoliko dana čučanja u Splitu.

"Ovo je kriminal"

- Ovo što radi Jadrolinija je kriminal. Neka kažu zašto se pušta priko reda. Ja od sride čekam u Splitu da bi doša na Lastovo. I onda opet ne mogu uć. I šta ću, sad čekan popodnevnu liniju, izdali su mi novu kartu. Pa da vidimo šta će bit. Ovo je sramota, poniženje za sve na otočane - nastavio je Marčelino.

Ljut je, kaže kako se prema otočanima ponašaju kao prema građanima četvrtog reda koji s otoka i natrag ne mogu slobodno ići. O toga mu, kaže, ovisi život, posao. Ali to njih, veli, nije briga.

- Mi imamo ne brode nego karampane. Brod Oliver je kupljen, a ne znan zbog čega. Nama to za Lastovo ne odgovara. Brod Korčula su išli popravljat pa su ga uništili, eno ga još negdi leži sa strane. Trajekt Lastovo je Isusov vršnjak, ma čekaj stariji je od njega. On je skroz neupotrebljiv, njega ne mogu krcat skroz do kraja jer bi mu to ugrozilo sigurnost, potopija bi se. I pune ga zato samo 70 posto. I zato mi moramo bit taoci. I zato po tjedan dana ranije moramo kupovat kartu i molit boga da nam se ništa ne dogodi. Ovo je sramota, a stiže sezona – nema kraja Marčelinovom bijesu, nema kraja mukama žitelja Lastova, navodi Slobodna Dalmacija koje je Jadroliniji uputila i upit vezan za današnji kaos u luci.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.