2 min. čitanja

Dragulj Dalmacije ima sve predispozicije za postati nautičko središte Mediterana

Dragulj Dalmacije ima sve predispozicije za postati nautičko središte Mediterana
Foto: Boris Kačan

SPLIT – U splitskoj nautičkoj marini, koja je jedna od najprometnijih luka nautičkog turizma u Hrvatskoj, održana je konferencija pod nazivom „Pozicioniranje grada Splita kao nautičkog središta Mediterana".

O svim nautičkim potencijalima drugog najvećeg grada u Hrvatskoj te jednog od najvažnijih pomorskih i turističkih čvorišta na Mediteranu, razgovarali su ključni predstavnici domaćeg turističkog i gospodarskog sektora. Pritom je kao jedan od glavnih zaključaka istaknuta činjenica da Split, zahvaljujući izuzetno dobrom položaju, turističkim atributima i jednoj od ključnih karika u sklopu najvećeg lanca marina na Mediteranu, ima sve uvjete i predispozicije za ovakvo važno strateško pozicioniranje na karti Mediterana, a samim time i cijelog svijeta.

Svoja iskustva, ideje i viđenja o smjeru daljnjeg pozicioniranja grada Splita na karti Mediterana, a u konačnici i zauzimanja statusa neospornog nautičkog središta na ovim prostorima, podijelili su Stipe Čogelja, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-ja, Ivan Kuret, član vijeća Udruženja nautičkog turizma HGK i prokurist H. L. Dvorac d.o.o. te Antonio Kuzmanić, zamjenik gradonačelnika grada Splita.

Foto: ACI

Konferenciju je uvodnim riječima, između ostalih uvaženih govornika, otvorio Blaženko Boban, župan Splitske-dalmatinske županije istaknuvši:

- Osim prirodnih ljepota i svih predispozicija koje već imamo na raspolaganju, kako bismo zadržali zlatnu medalju svjetskog nautičkog turizma, potrebno je dalje ulagati u ljudske resurse, a svakako valja posebno naglasiti i koliko je važna zelena komponenta.

Tonči Glavina, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta, također je, u kontekstu činjenice da Hrvatska ima najveću charter flotu na svijetu, naglasio koliko je važna održivost turizma. U području ekologije svakako imamo još mnogo prostora za napredak.

Antonio Kuzmanić, zamjenik gradonačelnika grada Splita, zaključio je kako je splitska marina s obzirom na interes nautičara, svakako jedna od onih koja treba prostorno proširiti kapacitete.

d.g.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.