1 min. čitanja

Dodijeljene nagrade za poseban doprinos moru i pomorstvu

Dodijeljene nagrade za poseban doprinos moru i pomorstvu
Foto: MMPI

ZADAR - U Zadru je povodom obilježavanja Dana pomorstva i unutarnje plovidbe održana svečana akademija na kojoj su tradicionalno dodijeljene nagrade i priznanja svima onima koji su dali poseban doprinos u razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj i svijetu.

U svjetlu tradicije nagrađivanja zaslužnih ustanova, pojedinaca, udruga i tvrtki iz pomorstva i unutarnje plovidbe, dodijeljena su priznanja u ukupno šest kategorija.

Tako je priznanje za unaprjeđenje pomorske znanosti i obrazovanja u Republici Hrvatskoj ove godine dodijeljeno Pomorskoj školi Zadar, a nagradu je preuzeo ravnatelj škole g. Marin Perinić. U istoj je kategoriji nagrada dodijeljena i Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a priznanje je ispred ove ugledne visokoškolske ustanove preuzela dekanica fakulteta, gđa Ana Perić Hadžić.

Nagradu je ove godine dobila i Lučka uprava Slavonski Brod i to za doprinos razvoju i ugledu unutarnje plovidbe. Nagradu je preuzeo ravnatelj Lučke uprave, g. Marijan Jurić.

U kategoriji razvitka pomorskog gospodarstva priznanje je ove godine dodijeljeno našoj najvećoj brodarskoj kompaniji – Jadroliniji. Nagradu je preuzeo predsjednik Uprave tvrtke, g. David Sopta.

U kategoriji traganja i spašavanja na moru nagrada je dodijeljena posadi SAR plovila Lučke kapetanije Senj. Nagrađenu posadu čine djelatnici LK Senj u sastavu g. Tomislav Zrinski, g. Vladimir Bjondić i g. Davor Šjoat.

Priznanje je dobila i Udruga pomoraca Sv. Nikola Vrsi i to u kategoriji promicanja pomorske kulture. Nagradu je preuzeo g. Neven Predovan, predsjednik Udruge.

U kategoriji unaprjeđenja sigurnosti na moru nagrada je dodijeljena Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ). Nagradu je ispred DHMZ-a preuzela ravnateljica Zavoda, gđa Branka Ivančan - Picek.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.