>
  1 min. čitanja

Do kraja godine Fažana će dobiti novi nogometni centar!

Do kraja godine Fažana će dobiti novi nogometni centar!
Foto: Screenshot/Istra24(Manuel Angelini)

Protezat će se na 32.606 kvadratnih metara, a kao najpovoljnija ponuda odabrana ona tvrtke Gajana Kop u iznosu od 1,5 milijuna eura.

Radi se, naime o gradnji novog nogometnog centra nasuprot trgovačkog centra Plodine za koji je Općina Fažana još u svibnju ove godine dobila građevinsku dozvolu za izgradnju prve faze, donosi Istra24.

Načelnik Fažane Radomir Korać ističe da bi cijeli projekt trebao biti gotov do kraja ove godine, a nakon potpisivanja ugovora, odabrani izvođač radova, uvodi se u posao.

Gradnjom nogometnog centra najviše bi trebao dobiti fažanski nogometni klub NK Mladost koji već duže nema adekvatne uvjete za treniranje na postojećem nogometnom terenu. Uz fažanske nogometaše, Korać je najavio da će novi nogometni centar biti namijenjen i za rekreaciju građanstva kao i za poticanje djelovanja sportskih udruga, nadogradnju školskog sportskog odgoja i obrazovanja te u svrhu razvoja sportskog turizma. S vremenom bi na novi teren na pripreme tijekom zimske sezone dolazili i razni nogometni klubovi.

Nakon izgradnje novog nogometnog centra, Općina Fažana na mjestu današnjeg nogometnog terena planira nešto sasvim drugo. Radi se o nečem što nazivaju novim centrom Fažane. Na mjestu današnjeg terena ima planove za projekte javno-privatnog partnerstva koji predviđaju gradnju stanova i poslovnih prostora ali i objedinjavanje općinskih službi i turističke zajednice na jedno mjesto.

No, taj će projekt pričekati otvaranje novog nogometnog terena.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.