2 min. čitanja

Do deset tisuća kuna za vlastitu proizvodnju električne energije labinskim obiteljima

Do deset tisuća kuna za vlastitu proizvodnju električne energije labinskim obiteljima
Foto: Unsplash / Ilustracija

LABIN - Grad Labin planira odobriti 12 do 15 bespovratnih subvencija za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, opremu i radove za sunčane elektrane u 2023.

Grad Labin i ove godine raspisuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta te za opremu i radove za postavljanje sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju u mrežnom radu, na području grada Labina.

Ove godine za tu je namjenu osiguran triput veći iznos nego je to bio slučaj prošle te su Financijska sredstva za realizaciju navedenog Javnog poziva osigurana su u proračunu Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte, Programu Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u iznosu od 19.909,00 eura.

Cilj projekta je povećanje korištenje obnovljivih izvora energije te smanjenje režijskih troškova za kućanstva na području Grada Labina.

Planira se odobrenje 12 do 15 bespovratnih subvencija za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, opremu i radove za sunčane elektrane u 2023. godini u maksimalnom  iznosu do 1.400,00 eura po korisniku.

Rok za podnošenje zahtjeva je do 1. studenog 2023. godine. Cjelokupni Javni poziv, popratni obrasci te ostale informacije dostupni su OVDJE.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Poreč otvorio Sunčani ured namijenjen zainteresiranima za solarnu energiju
POREČ - Sunčani ured Grada Poreča, mjesto na kojem će građani, uz prethodnu najavu moći rezervirati termin te besplatno dobiti savjet i tehničku podršku mogućnost korištenja energije sunca kroz vlastitu solarnu elektranu otvoren je u petak u Poreču. Poreč je time svojim građanima osigurao mjesto na…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.