2 min. čitanja

Direktor LNG-a: Investicija povećanja kapaciteta LNG terminala na Krku, opravdala je sva očekivanja

Direktor LNG-a: Investicija povećanja kapaciteta LNG terminala na Krku, opravdala je sva očekivanja
Foto: LNG Hrvatska

Vlada je nakon godišnjeg odmora donijela stratešku odluku o povećanju kapaciteta LNG terminala na otoku Krku. Direktor LNG-a Hrvoje Krhen, rekao je da je investicija opravdala sva očekivanja.

- Ovaj tjedan dolazi 48. teret od početka rada terminala. Do sada smo zaprimili oko 6 milijuna 300 tisuća prostornih metara LNG-a i isporučili oko 3 milijarde 800 milijuna prostornih metara prirodnog plina u sustav, što nas čini najvećim pojedinačnim ulazom u sustav - rekao je Krhen istaknuvši da je investicija opravdala sva očekivanja.

Posjet premijera Andreja Plenkovića s austrijskim kancelarom Karlom Nehammerom i predsjednikom vlade Savezne Države Bavarske Markusom Söderom govori da LNG nije samo za energetsku sigurnost Hrvatske nego i regije.

Plenković, Nehammer i Söder obišli LNG terminal: “Ovo je ulaganje u budućnost”
OMIŠALJ - Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je s austrijskim kancelarom Karlom Nehammerom i premijerom Savezne države Bavarske Markusom Söderom obišao LNG terminal u Omišlju na Krku. - Što se tiče energetske sigurnosti, Hrvatska je zaista sigurna. Mislim da je svima danas jasno da smo mi u p…

Naši kapaciteti koje nudimo na tržištu su 2 milijarde 900 milijuna prostornih metara na godišnjoj razini i ti kapaciteti su popunjeni do 2030. godine - rekao je Krhen dodavši da svakodnevno dobivaju upite za nove kapacitete.

- Dio kapaciteta pustit ćemo na tržište kada se napravi povećanje, tehnološka preinaka broda u iduće dvije godine kada ćemo moći isporučivati do 6,1 milijardu prostornih metara prirodnog plina - rekao je.

Trenutačno smo na malo manje od tri milijarde prostornih metara prirodnog plina. Direktor LNG-ja rekao je da zadovoljavamo sve naše domaće potrebe.

- Uz domaću proizvodnju i skladišne kapacitete sigurno zadovoljavamo domaće potrebe. Mi kao operater isporučujemo plin u transportni sustav, a dalje se distribuira putem transportnog i distributivnog sustava do krajnjih kupaca, ali većina plina ostaje na tržištu RH - istaknuo je Krhen za HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.