5 min. čitanja

Direktor hotela u Vodicama: "Nisam ja naredio zemlju na plaži i niste vidjeli to što ste vidjeli, evo što ste vidjeli!"

Direktor hotela u Vodicama: "Nisam ja naredio zemlju na plaži i niste vidjeli to što ste vidjeli, evo što ste vidjeli!"
Foto: Čitatelj

VODICE - Direktor hotela Olympia u Vodicama Darko Bastić obratio nam se, prijeteći tužbom, jer je htio iznijeti svoje mišljenje oko ilegalnog nasipanja zabranjenog materijala ispred hotela kojim upravlja, ljut, jer, kako tvrdi, on to nije naredio, no potvrdio je da će narediti uklanjanje.

Podsjetimo, nakon što smo dobili snimku ilegalnog istresanja nekoliko kamiona zemlje na pomorsko dobro, odmah smo o tome obavijestili komunalno redarstvo u Vodicama koje je na teren odmah poslalo redara. On je napravio zapisnik i utvrdio kako je sve skupa apsolutno ilegalno i nedopustivo!

- Tamo se takav oblik materijala ne smije stavljati! Direktoru je naređeno da se to mora danas ili u toku sutrašnjeg dana posve ukloniti - rekao nam je vodički komunalni redar.

E upravo protiv ove konstatacije pobunio se direktor, koji nam je imao potrebu reći sljedeće:

- Za Vašu informaciju, reći ću vam samo da tu plažu mi nismo dužni održavati jer je ona pod Gradom Vodice, koji u nju nisu uložili kune u zadnjih osam godina niti ispraznili ni jednu kantu smeća - tvrdi Darko Bastić, koji potvrđuje da jalovina, dakle zabranjeni materijal kamenja i zemlje kojeg su kamioni jednostavno istresali pred njegovim hotelom, tamo nije trebala biti, ali da ona nije bila namijenjena nasipanju mora:

Direktor nas uvjerava: "Niste vidjeli to što ste vidjeli, evo što ste vidjeli"

- Onaj koji vam je to dostavio nije vidio nikakvo nasipavanje, nego hrpu neke jalovine na plaži. Nije vidio nasipavanje. U tome je stvar.

Dobro, što smo to onda mi vidjeli na plaži?

- Vidjeli su ono što stvarno ne treba biti na plaži, a to je hrpa jalovine na plaži, koju smo mi... odnosno ne mi, nego netko, tko je trebao to donijeti, iskrcao na krivo mjesto. Mi smo hotel u fazi renoviranja, uložili smo 8 milijuna eura i ta jalovina služi za nešto drugo. Ne služi sigurno za nasipavanje mora i to ovi u Vodicama znaju. A druga je stvar što ta plaža nije pod nama, nego Grad Vodice skrbi o tome.

0:00
/0:22

Tim gore da se onda netko drugi bavi plažom, jer ni po zakonu to ne smije.

- Točno. Ali onako omalovažavajući pisati... od kud vašem novinaru uopće to da je to direktor hotela naložio, radio ili zatrpavao? Niti sam ja dao nalog za to, evo ja ću ići na detektor laži i u ovim silnim radovima oko hotela, ja sam se isto iznenadio - tvrdi pak ovaj direktor.

"Ako vlasnik to naredi, ja to ne moram znati"

Službena osoba nam je to rekla, koju smo dužni po zakonu to pitati.

- Rekao vam je laž. Nitko nije radio po mom nalogu, nego po nalogu nekoga iz moje firme.

Dakle vaša firma je ta koja je iskrcavala nepropisan materijal na nepropisno mjesto?

- Točno. Ima vlasnička struktura koja to može naložiti, ima tehnička služba...

Kako je moguće da vi to ne znate?

- A moguće je. Ako vlasnik to naredi, ja to ne moram znati. Ako se rade radovi u hotelu, je li ja moram sve znati?

A recite mi o kakvim radovima se onda tu radi; ako nije za plažu hrpa materijala istovarena na plaži, je li ta hrpa ide onda u hotelske sobe?

- Ja se slažem s vama da tome nije mjesto na plaži, ali vi mene prozivate kao osobu. Ja nisam odgovorna osoba u tvrtki Olympia d.d. Direktor hotela vam je nešto kao recepcioner.

"Mislio sam da je to materijal za došljunčavanje plaže"

Vi kao direktor ste onda to mogli prijaviti, jer za ovo su propisane kazne do 130 tisuća eura! Zašto niste?

- Ja osobno ovo nisam naložio, a mislio sam da dolazi šljunak za plažu, jer mi nadošljunčavamo plažu svake godine, zato jer Grad Vodice u ovu plažu zadnjih godina nije uložio ni lipe.

Ok. Možete li nam reći, tko nam je dao dozvolu za došljunčavane plaže?

- Ma gospodine... tko mi je dao dozvolu? Ja... aaa.... ove godine nismo došljunčavali...

Vi ste mi upravo sad rekli da ste mislili da je netko donio šljunak za došljunčavanje plaže?

- Da. I to radimo svake godine.

Tko vam je dao dozvolu za to?

- Ne znam tko nam je dao. Nije se Grad Vodice nikad bunio.

Znate li da ne možete dobiti dozvolu za ovo prema novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama?

- Vi samo nagađate, od kud vam pravo da nekoga prozivate, a ne znate je li on to napravio - kazao je Bastić obećajući da će tražiti službeni razgovor s gradonačelnikom i komunalnim redarom koji ga se usudio spomenuti, a tvrdi da od njega nije dobio pisanu naredbu da sve ukloni, no ipak, priznaje:

- Ne naređuje se telefonskim putem, već dopisom. Rekao mi je komunalni redar upravo telefonom da ga zivkaju iz Morski HR i "daj molim te, to dolje riješi". Materijal je dolje iskrcan na 2-3 mjesta i naravno da će on biti maknut, jer to uopće nije materijal koji je namijenjen plaži, niti je poravnat, niti je u moru, ali smo ga dostavili greškom na plažu, misleći da je za plažu. Ali vam ponavljam, nitko mi nije nikakve rokove dao, nitko mi nije dao 24 ili 48 sati i to što vam je rekao komunalni redar, to nije istina - zaključio je direktor hotela Olympia u Vodicama.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Direktor hotela u Vodicama zemljom zatrpao pomorsko dobro - Nakon intervencije Morskog: “Ima jedan dan da ukloni ove hrpe!”
Sve su lijepo pripremili na hrpe, spremne da se da se miks zemlje i kamenja raširi po plaži i devastira pomorsko dobro - a onda smo intervenirali i sve je zaustavljeno! Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama vrlo je jasan kada je riječ o nasipavanju mora i odlaganju materijala

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.