1 min. čitanja

Diplomu Junior spasilac zaslužilo 12 crikveničkih učenika

Diplomu Junior spasilac zaslužilo 12 crikveničkih učenika
Foto: Unsplash / Ilustracija

CRIKVENICA - Tečaj Junior-spasilac provodi se u okviru projekta Sigurnost na vodi Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa.

Prvi ovogodišnji tečaj Junior-spasilac za učenike sedmog i osmog razreda razreda osnovnih škola održan je u hotelu Katarina. Najbolji sudionici tečaja steći će pravo sudjelovanja na kampu Junior-spasilac, u organizaciji Društva Crvenog križa PGŽ.

Na tečaju je sudjelovalo 12 učenika osnovnih škola Vladimira Nazora i Zvonka Cara, koji su tijekom trodnevnog seminara svladali vještine u vodi, vještine izvan vode i osnove pružanja prve pomoći.

Tečaj su provodili edukatori koordinator Spasilačke službe iz županijskog Crvenog križa Ivan Uravić te volonterka i članica Interventnig tima županijskog Crvenog križa Maja Gretić, prenosi Tunera.info.

U sklopu istog projekta održavaju se i radionice o opasnostima i kodovima ponašanja na vodi za učenike četvrtog razreda osnovnih škola. Ovim radionicama učenici se upoznaju s mogućim opasnostima na moru, rijekama i jezerima, ali i načinima prevencije tih opasnosti, te pravilima ponašanja.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U suradnji s Hrvatskim Crvenim križem riječka policija educirala buduće spasioce | | Morski HR
Policijske službenice za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske često surađuju s drugim službama, udrugama i institucijama. Preventivnim aktivnostima, odnosno, prevencijom
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.