1 min. čitanja

Dina Levačić preplivala Bristolski kanal

Dina Levačić preplivala Bristolski kanal
Foto: Facebook

Hrvatska plivačica Dina Levačić je u četvrtak preplivala Bristolski kanal koji se nalazi između Engleske i Walesa.

Najkraći pravocrtni put od jedne do druge točke je 27 km ili 14,6 Nm, međutim, zbog jakih struja u tom području ona je otplivala ukupno 42 km ili 22,7 Nm.

Plivala je devet sati, 51 minutu i 42 sekunde, u moru prosječne temperature 17.5 C, bez neoprena, samo u običnom kupaćem kostimu kako nalažu pravila preplivavanja.

“Pozdrav svima iz Cardiffa, upravo sam isplivala Bristolski kanal i to u rekordnom vremenu za put iz Engleske prema Walesu. Bilo je jako, jako izazovno moram reći, bilo je turbulentno od samog početka, ali to je jednostavno očekivati za ovaj kanal.

Na kraju sam nekih sati doplivala skoro do ovog mjesta s obzirom da smo došli malo ranije od predviđenog na sjeveru i onda smo morali čekati neko vrijeme da se stvar pokrene da bih mogla nastaviti u smjeru kojim sam trebala plivati, ali sve skupa sam ja jako zadovoljna i s ovime sam postala 12. osoba na svijetu koja je ostvarila originalnu trostruku Krunu koja zajedno s ovim preplivavanjem još i sadržava i Sjeverni kanal i La Manche”, izjavila je Dina Levačić nakon pothvata.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.