3 min. čitanja

Dina Levačić planira preplivati Cookov prolaz

Dina Levačić planira preplivati Cookov prolaz
Foto: Dina Levačić / Facebook

SPLIT - Dina Levačić najavila je da će u razdoblju od 14. do 18. ožujka preplivati 23 kilometra širok Cookov prolaz na Novom Zelandu. Iza nje je do sada šest od sedam maratona iz serije 'Oceans seven'.

Pred Dinom Levačić posljednja je prepreka na njenom putu prema cilju, preplivavanju sedam najizazovnijih i najtežih maratona na svijetu - 'Oceans seven'.

Projekt je započeo 2017. godine preplivavanjem tri velika maratona, Mostovi Manhattana, Prolaz Catalina i La Manche, kao prvoj osobi iz Hrvatske kojoj je to uspjelo i tek šestoj u svijetu koja je to napravila u svega 90 dana razmaka.

Projekt se nastavio 2018. preplivavanjem kanala Molokai, potom 2019. kanala Tsugaru, a nakon prisilne stanke zbog pandemije korona virusa 2022. godine je preplivala Gibraltar i Sjeverni kanal.

Do kompletiranja 'Oceans sevena' preostao joj je još 23 kilometra dugi Cookov prolaz između Sjevernog i Južnog otoka na Novom Zelandu, čime bi postala tek 23. osoba na svijetu koja je to uspjela.

Dina sutra leti za Novi Zeland, termin za preplivavanje je između 14. i 18. ožujka, piše 24sata.hr.

- Pričala sam s pomorcima koji su tuda plovili i iznenadili su se da ću plivati tim kanalom jer je jako opasan. I zbog vjetrova, i zbog različitih režima plima i oseka na otocima zbog kojih su struje iznimno jake. Toliko da je najbolji rezultat 5 sati, a neki su plivali i preko 16 sati - govori.

Dina se za ovaj zahtjevan poduhvat pripremala u Splitu, plivala je u moru, a ljeti u rijeci Jadro u kojoj je temperatura oko 14 stupnjeva. I kaže da je nije strah neuspjeha zbog jakih vjetrova ili struja.

- Ja sam po prirodi takva da se ne nerviram oko stvari na koje ne mogu utjecati. Nema se smisla nervirati... Žao će mi biti ako ne dobijem priliku plivati, ali ako skočim u more i sve bude u mojim rukama i nogama, onda je sve lakše. Znam da je sve na meni i teško će me netko izvući iz mora, osim ako budem u životnoj opasnosti - rekla je Dina.

Dina Levačić nominirana za plivačicu godine u otvorenim vodama
Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić nominirana je za plivačicu godine u otvorenim vodama u svijetu od strane Međunarodne asocijacije daljinskog plivanja (WOWSA). Ova 26-godišnjakinja se svojim prošlogodišnjim rezultatima našla se u konkurenciji olimpijskih i svjetskih prvakinja Ane Marc…
OGROMAN USPJEH Dina Levačić preplivala Gibraltarski tjesnac! | | Morski HR
Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić, porijeklom s otoka Ista, postigla je još jedan veliki uspjeh. Preplivala je Gibraltarski tjesnac i postala treća osoba iz Hrvatske i prva Hrvatica kojoj je
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.