2 min. čitanja

Dina Levačić nominirana za plivačicu godine u otvorenim vodama

Dina Levačić nominirana za plivačicu godine u otvorenim vodama
Foto: Dina Levačić (Facebook)

IST - Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić nominirana je za plivačicu godine u otvorenim vodama u svijetu od strane Međunarodne asocijacije daljinskog plivanja (WOWSA).

Ova 26-godišnjakinja se svojim prošlogodišnjim rezultatima našla se u konkurenciji olimpijskih i svjetskih prvakinja Ane Marcele Cunhe i Sharon van Rouwendaal, legende ovog sporta Sarah Thomas, Barbare Hernandez i ostalih plivačica u borbi za nagradu najbolje u 2022. godini.

Dina Levačić je preplivala Gibraltarski tjesnac sa vremenom 3 sata i 3 minute, što je drugo najbolje žensko vrijeme i jedanaesto ukupno, a ujedno je i najbolje vrijeme sezone i kod plivača i kod plivačica. Isplivala je i 35 kilometara široki Sjeverni kanal između Škotske i Sjeverne Irske za 10 sati i 26 minuta, pa joj je time ostao za isplivati još samo jedan kanal u osvajanju Oceans Seven.

Plivanje preko najopasnijih oceanskih kanala na svijetu ili Oceans Seven plivački je ekvivalent uspona na sedam najvećih vrhova svijeta. Splićanka je dosad isplivala kanal La Manche između Engleske i Francuske, kanal Catalina između otoka Catalina i kopna Kalifornije, Gibraltarski tjesnac između Španjolske i Maroka,  Sjeverni kanal između Irske i Škotske,  Kanal Molokai između Molokaija i Oahua na Havajima, te  Kanal Tsugaru između Honshua i Hokkaida u Japanu.

Samo 21 osoba završila je Oceans Seven, prema Openwaterpediji, prenosi Sportnet.

Dini do krune od sedam isplivanih naprestižnijih oceanskih dionica ostaje još svladavanje Cookova prolaza između Sjevernog i Južnog otoka Novog Zelanda. Ovaj 23 kilometra širok prolaz do danas su samo 103 osobe uspjele preplivati, a hipotermija i promjena vremenskih uvjeta tijekom preplivavanja najčešći su razlozi zbog kojih pokušaji ne uspiju.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

SRCEM ZA MALE HEROJE Dina Levačić preplivala 27 km između otoka Vira i otoka Ista | | Morski HR
VIR/IST - Krenula je sinoć nekih pola sata iza ponoći s virskog Muja, a na išćansku plažu Pocrikvo najpoznatija hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić došla je za 8 sati, 35 minuta i 44 sekunde.
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.