1 min. čitanja

DEVASTACIJA ILI NE? Cesta u Grebaštici širi se prema moru. Građanin: "Pogoduje se privatnim interesima!" Grad Šibenik:"To nije istina!"

DEVASTACIJA ILI NE? Cesta u Grebaštici širi se prema moru. Građanin: "Pogoduje se privatnim interesima!" Grad Šibenik:"To nije istina!"
Foto: Čitatelj

Čitatelj je dojavio kako se pod maskom sanacije pomorskog dobra zapravo pogoduje ljudima koju odmah iznad imaju vilu!

Whats App kanal Morskog sve je popularniji i građani šalju sve što im djeluje kao potencijalna devastacija pomorskog dobra. Jedan je građanin i čitatelj Morskog tako poslao nekoliko slika koje prikazuju radove na pomorskom dobru u Grebaštici gdje se kaže cesta širi prema moru kako bi neki dobili više mjesta za parkiranje automobila.

- Devastaciju pomorskog dobra u mjestu Grebaštica u samom centru mjesta provodi grad Šibenik pod izlikom sanacije pomorskog dobra iako je stvarna namjera sasvim druga, tj.pogodovanje privatnim interesima. U more se nasipa građevinski iskop s obližnjeg gradilišta . Plan tzv.sanacije je da se postojeća cesta proširi za oko 2 metra prema moru kako bi netom izgrađena vila sa 6 apartmana dobila parking prostor na javnoj površini - rekao je ovaj vjerni i zabrinuti čitatelj Morskog.

Odgovor iz Grada

Naravno odmah smo najozbiljnije upite poslali na nekoliko gradskih adresa i ubrzo je stigao i odgovor. Prenosimo ga u cijelosti.

- Poštovani,

Lučka kapetanija Šibenik je 09. veljače 2024. pregledom pomorskog dobra na predmetnoj lokaciji utvrdila da postoji visoki stupanj ugroze sigurnosti kretanja osoba i pada s velike visine, kao i velika opasnost od odronjavanja, o čemu je i sastavljen zapisnik KLASA:342-24/24-03/35, URBROJ:530-04-8-2-24-2, Šibenik, 09. travnja .2024.

Slijedom toga izrađen je glavni projekt sanacije pomorskog dobra izrađen od tvrtke Građevinski projekt d.o.o., Šibenik, TD 36/24, veljača 2024. na temelju kojeg je investitor Grad Šibenik nakon izbora izvođača pristupio sanaciji navedene lokacije.

 Svi radovi koji se trenutačno izvode su u svrhu izvedbe tehničkih rješenja predviđenih glavnim projektom i u svrhu sanacije opasnog mjesta pa tako i nasipavanja, iskopi i betoniranja i ne izvode se radovi koji navedenim projektom (a u skladu sa dopisom kapetanije) nisu predviđeni - navode iz Grada Šibenika demantirajući optužbe da pogoduju privatnim interesima.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.