2 min. čitanja

DEGUTANTNO Objesili lešinu lisice na jarbol jedrilice

DEGUTANTNO Objesili lešinu lisice na jarbol jedrilice
Foto: Čitatelji

Društvenim mrežama šire se fotografije obješene lisice na jarbolu jedrilice, koja je, kako smo doznali, u charteru. Upozoravamo, prizori s fotografija snimljeni na splitskom plovnom području za nekoga mogu biti uznemirujući!

- Beštiju obisit s jarbola, užas. Jedrilica Anse Soleil, Kaštelski čarter... Pa dobili bi kući 50 60 000 EUR kazne da ovako što naprave... - komentira nam jedan skiper koji nije mogao doći k sebi od prizora.

- Ako mislite jesam li zvao policiju radi toga, nisam. Nikoga time nisu ugrožavali, a da su izgledali normalno s krzom na jarbolu, nisu. Mislim da je to svima bilo jasno. Ako mislite da bi trebalo reagirat imate fotke tu na netu pa ih prijavite - kazao je jedan od svjedoka koji je ovo vidio u uvali Krnjkaši, na otoku Drvenik Veli.

- Da malo smirin situaciju. lija je preparirana a njihova priča je da je nose sa sobon svugdi ima 5 godina i da su je kupili na Braču kad su prvi put dosli na otok. Tako da nisu toliko krvoločni - smatra pak treći svjedok koji je, kako tvrdi, razgovarao s ovom neobičnom posadom.

Vlasnica broda šokirana

Doznali smo da je jedrilica u vlasništvu charter kompanije Ocean sailing house iz Kaštela.

- Nisam upoznata s tim i ne pratim iskreno portale, a i posljednjih dana bili smo na sajmu u Cannesu. Meni je to užasno što čujem od vas i ja sam iskreno šokirana. Ja sam općenito protiv lova životinja - kazuje nam direktorica tvrtke Adriana Bošnjak.

Na pitanje, hoće li reagirati po ovoj spoznaji, odgovara:

- Naravno da ću to prijaviti nadležnima. Nekad ni ne znamo što se događa u charteru, ali ako su to gosti stvarno to napravili, to ćemo prijaviti, to je užas! Mi ne dopuštamo ni zastave povezane s gusarima ni išta slično tome. Pa znaju se pravila ponašanja i na odmoru, nismo divlji zapad - kaže nam direktorica tvrtke Ocean sailing.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.