1 min. čitanja

DANAS POJAČAN NADZOR NA MORU Pod povećalom putnički brodovi za izlete i prijevoz putnika

DANAS POJAČAN NADZOR NA MORU Pod povećalom putnički brodovi za izlete i prijevoz putnika
Foto; MPPI

Lučke kapetanije diljem Jadrana danas provode akciju pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru, pri čemu koriste sva raspoloživa plovila i djelatnike lučkih kapetanija i ispostava lučkih kapetanija. Ova akcija će posebnu pažnju posvetiti nadzoru nad putničkim brodovima na jednodnevnim izletima, putničkim brodovima na višednevnim putovanjima i brodicama za prijevoz putnika, izvještava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Pri tome će se primarno kontrolirati:

–                  izletnički brodovi;

–                  brodovi hrvatske državne pripadnosti na višednevnim kružnim putovanjima;

–                  brodice koje obavljaju prijevoz putnika, posebno brzih brodica koje obavljaju prijevoz iz nautičkih sjedišta do otoka.

Photo: NP Krka

Kontrola navedenih brodova i brodica će obuhvatiti sposobnost brodova/brodica za plovidbu, uključujući broj i sastav ukrcanih članova posade i njihovu osposobljenost, te broj ukrcanih putnika u odnosu na maksimalni dozvoljeni broj putnika za koji je brod/brodica registriran.

Također, provjeravat će se plovidba brodova/brodica, kao i drugih plovnih objekata sukladno Pravilniku o sigurnosti pomorske plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske te načinu i uvjetima obavljanja nadzora i upravljanja pomorskim prometom, posebno u područjima intenzivne plovidbe.

Foto: MPPI

Osim navedenog, nadzor će obuhvatiti i kontrolu svih vidova nedozvoljenog glisiranja uz obalu, izvijestili su iz Ministarstva,

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.