2 min. čitanja

CROFISH Sajam ribarstva, ribarske opreme, akvakulture i sportskog ribolova u Poreču

CROFISH Sajam ribarstva, ribarske opreme, akvakulture i sportskog ribolova u Poreču
Foto: Manuel Paljuh

POREČ - CROFISH sajam ribarstva, ribarske opreme, akvakulture, sportskog ribolova i sportova, ove godine će se opet održati u Poreču.  

Sajam Crofish kroz tri dana trajanja, od 25.-27.11.2022. u dvorani Žatika, obogatiti će raznolik program koji se sastoji od stručnog, edukativnog,  natjecateljskog te gastro cooking show-a sa prezentacijom jadranske i slatkovodne ribe.

Foto: Manuel Paljuh

Na sajmu će biti prisutan cjelokupan ribarski sektor, sve koordinacije, grupacije i njihovi predstavnici koji će održati sastanke sa predstavnicima ministarstva poljoprivrede i uprave ribarstva, a biti će uključeni kako u stručna događanja tako i u direktnu komunikaciju sa samim izlagačima radi iskazivanja njihovih potreba.

Na sajmu će također prisustvovati različiti klasteri sektora (akvakulture i dr.), ribarske zadruge i udruge ribara, LAGUR-i, predstavnici znanstvenih i istraživačkih centara iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja koji će predstaviti razne oblike suradnje, primjere dobre prakse i strateške projekte između Republike Hrvatske i Italije te hrvatskih i talijanskih FLAG-ova.

Foto: Manuel Paljuh

Svim zainteresiranim posjetiteljima osim izlagačkog dijela na raspolaganju je ronilačko edukativni projekt „Pogled u plavo“.

Gradsku rivu krasit će brodovi hrvatskih ribara kao i brodovi Ministarstva obrane, Ministarstva mora prometa i infrastrukture, plovila MUP-a te ribarske inspekcije. Crofish vlakić prometovati će za vrijeme trajanja sajma te na taj način povezati gradsku rivu sa  dvoranom Žatika.

Poreč je domaćin u jedrenju klase optimist do 14 godina CROFISH OPTIMIST koje započinje na dan otvaranja sajma. Bogat program sportova na vodi upotpunjuje i Kup CROFISH – natjecanje u udičarenju za škole ribolova na moru i Kup CROFISH – natjecanje u ribolovu varalicom na slatkim vodama.

U sklopu sajma se održava i cooking show program u sklopu kojeg kroz sve dane trajanja sajma vrhunski kuhari pripremaju delicije za posjetitelje, čije će glavne namirnice biti razne vrste riba i školjaka. Na prezentacijama i degustacijama u unutrašnjem i vanjskom djelu sajamskog prostora posjetiteljima će svakodnevno biti podijeljeno nekoliko stotina besplatnih porcija navedenih specijaliteta.

Program stručnih predavanja se nalazi OVDJE.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.