1 min. čitanja

Croatia Airlines najavljuje više linija za zimsku sezonu, i dalje povezujući Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar i Pulu

Croatia Airlines najavljuje više linija za zimsku sezonu, i dalje povezujući Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar i Pulu
Foto: Pixabay/Ilustracija

Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines u ponedjeljak je najavio da će u zimskom redu letenja od 30. listopada 2022. do 25. ožujka 2023. uvesti nekoliko novih međunarodnih linija te ukupno ponuditi 28 posto više letova i sjedala u odnosu na prošlogodišnje zimsko razdoblje. Hrvatsku će Croatia Airlines u predstojećem zimskom razdoblju (kraj listopada 2022 do kraja ožujka 2023.) povezivati s 13 međunarodnih odredišta, na 19 međunarodnih linija.

Planira pritom obaviti više od 8.500 redovitih letova i ponuditi oko 869.000 sjedala, što je 28 posto više i letova i sjedala u odnosu na zimski red letenja 2021./2022.. Otkrivajući novosti za zimsku sezonu ističu da su to izravni letovi Split-Zürich i Pula-Zürich, dva puta tjedno od kraja listopada do sredine siječnja 2023., do kada se produžavaju i letovi na redovitoj liniji Rijeka-München i to tri puta tjedno, zbog povećane potražnje.

Do kraja siječnja 2023. produljuje se i letenje na redovitoj liniji Zagreb-Dublin dva puta tjedno, a nastavlja se i linija Osijek-München, također dva puta tjedno.

Tijekom zimskog razdoblja zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno će povezivati zagrebačku zračnu luku Zagreb s ukupno 13 međunarodnih odredišta - Amsterdam, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London Heathrow, München, Pariz, Rim (via Split), Sarajevo, Skopje i Zürich, dok su iz zračne luke Split planirani letovi u četiri međunarodna odredišta: München, Frankfurt, Rim i Zürich, zaokružuju iz te nacionalne kompanije.

Kada je riječ o domaćim letovima, najavljuju nastavak zračne povezanosti hrvatskih gradova i regija letovima u domaćem redovitom prometu povezujući zimi pet hrvatskih zračnih luka - Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar i Pulu.

Mreža međunarodnih i domaćih letova tijekom predstojeće zimske sezone prilagođena je potražnji za uslugom zračnog prijevoza, što se u kompaniji kontinuirano prati, a planirani red letenja podložan je promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke i sigurnosne situacije u Hrvatskoj i svijetu, kažu u domaćem avio-prijevozniku.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.