1 min. čitanja

Crnogorska Vlada vraća dugove Kinezima za Crnogorsku plovidbu iz Kotora

Crnogorska Vlada vraća dugove Kinezima za Crnogorsku plovidbu iz Kotora
Foto: Crnogorska plovidba / Youtube / Screenshot

Crnogorska je Vlada usvojla Informaciju o izmirenju obaveza Vlade Crne Gore prema Exim Kina banci po osnovu državne garancije izdane za potrebe kreditnog zaduženja Crnogorske plovidbe AD Kotor prema Exim Kina banci.

- Imajući u vidu da Crnogorska plovidba, iako je za devet mjeseci poslovala pozitivno, ipak nije u mogućnosti da, pored tekućih obaveza, osigura učešće za otplatu siječanjske rate kredita, Vlada Crne Gore je prihvatila Zahtjev Exim Kina banke za izmirenje dospjelih obaveza po osnovu izdane garancije, u iznosu od 2,5 milijuna američkih dolara, uvećanih za dodatne troškove kamate koji će se naknadno obračunati, navodi se u priopćenju crnogorske Vlade.

Pri tom se naglašava da se, i po ovom pitanju, Vlada našla u poziciji da rješava jedan od naslijeđenih problema koji je nastao kao posljedica loših odluka u prošlosti.

Prema dosadašnjoj praksi, crnogorsko Ministarstvo financija zahtijeva od Kompanije da nadoknadi troškove koje je Država imala po osnovu izmirenja obaveza u vezi sa garancijom.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.