2 min. čitanja

Član MO: ''Stanovnici Ilovika izloženi su pritisku''

Član MO: ''Stanovnici Ilovika izloženi su pritisku''
Foto: Screenshot N1

ZAGREB - ''Više od godinu dana stanovnici Ilovika izloženi su različitim vrstama pritiska zbog otpora izgradnji luke u uvali Mrtvaška. Radi se o zastraživanju kroz iniciranje različitih prekršajnih i kaznenih postupaka'', izjavio je član tamošnjeg Mjesnog odbora Ladislav Rodoslović gostujući danas na N1.

Pri tome je komentirao tužbu za klevetu koju je protiv njega podignuo ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Rodoslović tvrdi da će u procesu dokazati istinitost svojih tvrdnji o postojanju nezakonitosti u odobravanju financiranja izgradnje luke i samom ishođenju građevinske dozvole.

-Ovo nije izolirani slučaj pritiska. Ova tužba je podnesena, prvo zbog osvete jer su Iločani pružili otpor projektu ministarstva, a drugo da bi nas se zastrašilo. Kroz ovo suđenje vidjet će se način na koji se troši proračunski novac i novac EU-a te na koji način se odobravaju ovi projekti. Sve ću to dokazati - poručio je za N1.

Ponovio je kako za Mrtvašku ne postoji nijedan dokument koji bi je definirao kao strateški projekt, te izrazio sumnju kako je pravi razlog projekta izgradnja ceste između luke i Malog Lošinja da bi se moglo privlačiti novac iz EU.

U međuvremenu, nakon što je član mjesnog odbora Ilovika na N1 izrazio zadovoljstvo sudskim odmjeravanjem argumenata s resornim ministrom, stigla je vijest da je ŽLU Mali Lošinj pokrenula postupak raskida ugovora o financiranju bespovratnim sredstvima dogradnje spomenute luke.

O tome više pročitajte ovdje.

RASKINUT UGOVOR Prekida se s gradnja luke Mrtvaška na Lošinju! | | Morski HR
MALI LOŠINJ/ILOVIK - Županijska lučka uprava Mali Lošinj pokrenula je postupak raskida ugovora o financiranju bespovratnim sredstvima projekt dogradnje luke otvorene za javni promet Mrtvaška. - Naime

V.K.


Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.