2 min. čitanja

Cijene štekata na splitskoj Rivi i u staroj jezgri skaču i do 100%

Cijene štekata na splitskoj Rivi i u staroj jezgri skaču i do 100%
Foto: Pixabay

SPLIT – Splitska gradska vlast nastavlja s uvođenjem novih pravila u sustav naplate javnih gradskih površina ugostiteljima koji ih koriste za terase.

U valu poskupljenja svega i svačega, splitskim ugostiteljima čiji prostori se nalaze u najatraktivnijim dijelovima, narast će i cijena najma. U nekim slučajevima i 100 posto. Gradonačelnik Ivica Puljak pojašnjava kako je cilj i namjera da se najvrjedniji dijelovi grada koji su pod zaštitom UNESCO-a i koji su turistički najatraktivniji ‘propisno i realno valoriziraju’.

Foto: Pixabay

– Odlučili smo da će se cijene ‘štekata’ korigirati na takav način da će se za jedan određeni dio štekata povećati cijena. Ono što želim naglasiti je da se povećanje cijene između 80% i 100% isključivo odnosi na ‘štekate’ na Rivi i užoj gradskog jezgri, odnosno za manji broj ‘štekata’ u gradu Splitu. U jednom dijelu grada će povećanja biti između 15% i 20%, dok za veliki broj ‘štekata’ u ostalim dijelovima grada nema nikakve promjene – poručio je jučer Puljak.

Smatra da nema razloga da se nakon korekcije cijene štekata povisi i cijena usluga za građane.

– Analizirali smo udio cijene štekata u prihodima i ne vidimo osnovu da bi ovakvo povećanje na to trebalo utjecati – kazao je Puljak dodavši da su se cijene najma korigirale u skladu s onime što je dogoovoreno s ugostiteljima.

Foto: Grad Split

Potvrdio je i da će se neki dijelovi grada u dogledno vrijeme osloboditi od ‘štekata’ pri čemu će, naglasio je, konzervatori i struka imati ključnu ulogu. Sve promjene u tom smislu ugostiteljima će biti najavljene na vrijeme, a postat će aktivne od 1.1. iduće godine.

Što se tiče korekcije cijena štekata ta odluka stupa na snagu 1. travnja ove godine.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.