2 min. čitanja

Cijene na tržnici zaokružene "jer je tako lakše preračunavati"

Cijene na tržnici zaokružene "jer je tako lakše preračunavati"
Foto: Unsplash / Ilustracija

RIJEKA - Na glavnoj riječkoj tržnici cijene su zaokružene, a prodavači to pravdaju lakšim preračunavanjem. Srdele po 3, inćuni 5, miješana kašeta, nesortirana, 5 eura za kilogram, a oslić čak i po 16 eura!

Dva, tri, četiri, pet eura - zaokružene su cijene na povrću, dok prodavači na glavnoj riječkoj tržnici kažu da je tako lakše preračunati.

No, kad preračunaš, nije baš ugodno u glavi procesuirati da je mladi kupus 15 kuna, karfiol skoro 25, kao i poriluk, a brokula preko 30 kuna. I k tomu pribrojiti miješanih kilogram srdela i inćuna za više od 35 kuna ili 5 eura, piše Burin.

Jedan je kupac komentirao da neće navaliti s obzirom da su srdele po 3, inćuni 5, a miješana kašeta, nesortirana, 5 eura za kilogram. Oslić je na jednom mjestu i 16 eura za kilogram, preračunato, 120 kuna - navodi.

No, kako proljeće kuca na vrata, na tržnici je osvanulo i cvijeće pa je sve nekako ljepše i lakše. Za to su se pobrinule prodavačice ćuka, odnosno narcisa, mimoza i zumbula. Ćuki su 2 eura, zumbuli 3, a miješani buket može se dobiti za 3 do 4 eura.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

ĐIR PO RIJEČKOJ PLACI - Kilogram slatkih naranči 1,6 eura
U Rijeci se napokon probilo Sunce i izvuklo ljude iz domova. Mnogi su prošetali tržnicom kako bi provjerili ponudu i nove cijene te se mogli uvjeriti da su sve cijene izražene u eurima i kunama. Danas je nad Rijekom i okolicom napokon izvirilo i sunce! Moramo priznati, jako
“Trst je opet naš”
KRK/RIJEKA - Ne iznenađuje nastojanje da u talijanskoj trgovini, po dvostruko manjoj cijeni od one krčke, kupite kutiju Bariline pašte. Možda je došlo vrijeme prestanka čuđenja turistima koji dolaze s punim bunkerima. Još donedavna s podsmijehom i podozrenjem mnogi su jadranski domaćini ispod oka n…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.