2 min. čitanja

Četiri naleta na divljač na istarskom poluotoku

Četiri naleta na divljač na istarskom poluotoku
Foto: Unsplash

PULA - Unatrag samo nekoliko dana u Istri su evidentirana čak četiri naleta na divljač. Nema ozlijeđenih putnika, ali je na automobilima nastala materijalna šteta.

Prvi slučaj zabilježen je 9. siječnja oko 21:30 na autocesti kod Vodnjana kada je putnica u ranim tridesetima automobilom pulske registracijske oznake udarila u nepoznatu divljač koja se nakon toga udaljila.

10. siječnja oko 19 sati u Barbanu je 61-godišnjakinja automobilom pulske registracijske oznake udarila u divlju svinju koja je uginula. Iste večeri oko 20:50 u Višnjanu je 50-godišnjak automobilom pulske registracijske oznake također udario u divlju svinju koja je uginula.

Zadnji slučaj zabilježen je oko 5:10 sati na cesti Cerovlje-Buzet, gdje je 55-godišnjakinja automobilom pulske registracijske oznake, udarila u srnu koja se udaljila. Brigu o pronađenoj uginuloj divljači preuzela su nadležna lovačka društva, priopćila je Policijska uprava istarska.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji upozorava se vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na tu pojavu.

Napominju da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

OPREZ Na porečkom području srne iskaču pred automobile
POREČ - Policijska uprava istarska upozorila je vozače da obrate pozornost na neočekivanu pojavu divljači na cestama izvan naselja. Tijekom jučerašnjeg dana na području Poreča evidentirana su dva naleta na divljač. Prvi slučaj se dogodio oko 6.35 sati, kada je 46-godišnjak upravljao teretnim automo…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.