2 min. čitanja

Četiri broda, četiri posade, sedamnaest moreplovaca i pas.. Cilj - Goli otok!

Četiri broda, četiri posade, sedamnaest moreplovaca i pas.. Cilj - Goli otok!
Foto: Unsplash / Ilustracija

OBALA - U utorak je iz Pule prema Splitu krenula pustolovno ekspedicijska regata 'Goli te voli 2', odakle će za Goli otok posaditi borove. U regati sudjeluju četiri broda, četiri posade, sedamnaest moreplovaca i pas.

U zafrkantskom, gotovo kabaretskom tonu, krenula je u utorak iz Pule pustolovno ekspedicijska regata po mnogočemu jedinstvena u svijetu.

Naime, pod nazivom 'Goli te voli 2', četiri kapetana na četiri broda, admiral, golimen, 12 mornara i prva dama krenuli su put Splita, odakle će za Goli otok, gdje će posaditi borove, pa po dovršetku 'misije' uz huk ledenog vjetra zaploviti put Pule.

Ova ekspedicija je premijerno isto učinila i prošle godine, a ove godine su krenuli na Valentinovo i planiraju se vratiti u Pulu u nedjelju, 19. veljače.

U ovogodišnjoj ekspediciji, na brodovima Linđo, Elbina družina i Pulaštro, sudjeluju Nadir, Žgomba, Deni, O'mar, Jonny, Lukac, Đuro, Cile P., Pajo, Svetlana, Prodan, Lorens, Rex, Konto, Miro, Kizo, Valter i Sale.

Ova vesela ekipa napisala je i manifest ekspedicije:

- Goli te voli! Jubilarna druga regata. Četiri broda, četiri posade, sedamnaest moreplovaca i pas Rei. Jedan cilj. Goli.

Start iz Marine Kaštela. U srcu Pula. Na obzoru Goli. Jedinstvena i jedina oaza poštenja u ovoj zajednici.

Tamo gdje svaki europski lopov pod - must have - ima hrvatsku putovnicu, tamo gdje opljačkane mase nariču za pravdom s unisonim usklikom - otvorite Goli - jedini zaklon poštenih ostaje: Goli otok. On nas voli. I mi njega.

Zato, uz pjesmu, u društvu prijatelja, uz ledeni huk mora, u sunčanoj zavjetrini, odmaramo dušu pod fijukom bure u krošnjama novoposađenih borova.

Ekspedicija Goli te voli 2 održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika dr. d'Oro (prvog ilegalnog predsjednika ilegalnog jedriličarskog kluba 'Hijena' - stoji u manifestu, prenosi Glas Istre.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Pula osigurala svojim sugrađanima 170 komada sadnica voćaka u sklopu akcije “Zasadi stablo, ne budi panj!”
U okviru nacionalne akcije sadnje stabala “Zasadi stablo, ne budi panj!”, koja se održava tijekom studenog 2022. godine, Grad Pula i ove je godine osigurao svojim građankama i građanima 170 stabala voćaka za sadnju u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova. Građankama i građanima na raspol…
ZBOGOM PAMETI Grad posadio drveće, netko ih uporno uništava | | Morski HR
Briga o okolišu odavno je prestalo biti mrtvo slovo na papiru i postala je obveza svih nas. Nažalost, još uvijek postoje oni koji iz samo njima poznatog razloga ne dopuštaju zeleni razvoj
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.