2 min. čitanja

Pula osigurala svojim sugrađanima 170 komada sadnica voćaka u sklopu akcije "Zasadi stablo, ne budi panj!"

Pula osigurala svojim sugrađanima 170 komada sadnica voćaka u sklopu akcije "Zasadi stablo, ne budi panj!"
Foto: Pixabay/Ilustracija

PULA - U okviru nacionalne akcije sadnje stabala "Zasadi stablo, ne budi panj!", koja se održava tijekom studenog 2022. godine, Grad Pula i ove je godine osigurao svojim građankama i građanima 170 stabala voćaka za sadnju u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova.

Građankama i građanima na raspolaganju su trogodišnje voćke i to 100 komada maslina, 60 stabala smokvi i  10 sadnica nara.

Zainteresirani za besplatnu dodjelu stabala voćaka,  trebaju  se prijaviti na e-mail Udruge za zaštitu okoliša “Zasadi stablo, ne budi panj!”: istarska@zasadistablonebudipanj.hr, kao i prethodnih godina, te zatražiti jedno stablo od ponuđenih i dostupnih sadnica voćaka.

U zahtjevu je potrebno navesti ime i prezime, adresu i kontakt telefon.  Zahtjeve je moguće podnositi na navedeni e-mail do 30. studenog  2022. godine ili do podjele svih dostupnih 170 sadnica.

Građanke i građani koji putem e-maila, upućenog Udruzi za zaštitu okoliša “Zasadi stablo, ne budi panj!” iskažu interes za sadnju u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova, bit će obuhvaćeni popisom koji će Udruga dostaviti Gradu Puli, a stabla voćaka građani će moći preuzimati u gospodarskom dvorištu Herculanee u Valmadama od početka prosinca nadalje, o čemu će biti pravovremeno obaviješteni putem mrežnih stranica i medija.

Osim podjele stabala voćaka za sadnju u sklopu okućnica i privatnih vrtova, u okviru akcije sadnje stabala, Grad Pula posaditi će stabla i na javnim zelenim površinama u Valturskoj ulici, čime će se doprinijeti povećanju zelenog fonda grada i neposredno utjecati na ublažavanje klimatskih promjena i smanjenje emisija ugljičnog dioksida.

Svako novo posađeno stablo postaje dio „obitelji“ od već više tisuća stabala koja su posađena u posljednjih desetak godina na području Pule. Samo je u proteklih godinu dana, u  razdoblju od rujna 2021. do rujna 2022. godine,  posađeno čak 360 stabala na javnim površinama i više od  600 grmova i trajnica.

Uz 360 već posađenih stabala i  170 stabala, koja će posaditi građani u svojim vrtovima u okviru akcije „Posadi stablo, ne budi panj“, kao i još 10-ak stabala koja će biti posađena na javnim površinama do kraja ove godine, ukupno će biti posađeno oko 540 stabala na zelenim površinama naše Pule u zadnjih godinu dana.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.