2 min. čitanja

Čak 2 hrvatska nacionalna parka uvrštena na popis najboljih europskih destinacija za obiteljski odmor

Čak 2 hrvatska nacionalna parka uvrštena na popis najboljih europskih destinacija za obiteljski odmor
Foto: Pixabay

Američki lifestyle časopis o roditeljstvu uvrstio je dva hrvatska nacionalna parka na popis 50 najboljih europskih destinacija za obiteljski odmor.

Uz pomoć internetskih recenzija, online magazin FatherMag.com rangirao je 50 najboljih europskih destinacija koje nude najbolje od najboljeg za obiteljski odmor s djecom, i to na temelju njihove prosječne ocjene i broja glasova, povodeći se za time da su visoki rezultati dobar pokazatelj njihove kvalitete.

Foto: Fathermag.com

Istražili su ukupno 250 lokacija koje inače vole obitelji s djecom, uzimajući u obzir dostupnost zabavnih i tematskih parkova, vodenih parkova, plaža, zooloških vrtova, akvarija, dječjih muzeja i nacionalnih parkova.

Visoke ocjene na Googleu imaju, kažu u magazinu, veću težinu pa će primjerice odredište koje ima prosječnu ocjenu 4,9 i 30 tisuća recenzija imati bolji rezultat od odredišta koje je ocijenjeno s prosječnom ocjenom od 4,5 i koje ima 40 tisuća recenzija.

Visoko na popisu 50 europskih top destinacija najboljih za obiteljski odmor našla se i Hrvatska, odnosno Nacionalni park Plitvička jezera.

Foto: Pixabay

Naš najveći, najstariji i najpoznatiji nacionalni park na Googleu je rangiran prosječnom ocjenom od 4,7 i ima više od 73 tisuće recenzija. Američki magazin opisuje ga kao idealno mjesto za ljubitelje aktivnog odmora i obiteljske izlete. Kažu da je ovaj nacionalni park jedan od najljepših prirodnih parkova na svijetu, poznat po tirkiznoj vodi i prekrasnim krajolicima što ga za avanturističke obitelji čini savršeni mjestom za bijeg u prirodu.

– Nije ni čudo što je uvršten na UNESCO-ov popis svjetske baštine – stoji u opisu Plitvičkih jezera.

No nisu samo Plitvička jezera na popisu top 50 europskih destinacija idealnih za obiteljski odmor. Na 22. mjesto uvršten je i Nacionalni park Krka s prosječnom ocjenom 4,6 i s više od 41 tisuću recenzija.

Photo: NP Krka

Na popisu je najbolje rangiran francuski Disneyland, s prosječnom ocjenom 4,5, ali i sa više od 215 tisuća recenzija. Na drugom mjestu je njemački Europa Park, dok je na trećem mjestu nizozemski tematski park Efteling.

Nacionalni park Plitvička jezera “prešišao” je na ovom popisu i talijanski Gardaland, bečki zabavni park Prater te mnoge nadaleko poznate destinacije u Engleskoj, Portugalu, Španjolskoj i druga popularna europska odredišta.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.