1 min. čitanja

Butković sutra u Zadru i Solinu zbog realizacije cestovnih projekata

Butković sutra u Zadru i Solinu zbog realizacije cestovnih projekata
Foto: Facebook

ZADAR/SOLIN – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković će u ponedjeljak boraviti u posjetu Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Posjet će započeti u Zadru gdje će se sastati sa županom Božidarom Longinom na temu realizacije cestovnih projekata u Zadarskoj županiji.

Za 9.00 sati planiran je sastanak sa zadarskim županom Božidarom Longinom, a potom će se uputiti prema Solinu gdje će u 13.00 sati sudjelovati na uvođenju izvođača u posao na projektu rekonstrukcije raskrižja Širina.

Lokacija Širine

Riječ je o križanju koje se nalazi na DC8 na pravcu iz Kaštela prema Splitu u gradu Solinu. Križanje DC8 s rijekom Jadro koju prelazi s dva mosta (Stari i Novi Jadro) a ovo križanje je formirano u 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća. Zbog toga ovo raskrižje već dugi niz godina zahtjeva temeljitu rekonstrukciju a posebno zbog toga što ovo raskrižje pristavlja drugo najprometnije križanje u cijeloj Hrvatskoj budući da preko njega prolazi gotovo cjelokupni promet iz pravca Kaštela prema Splitu i obratno te promet iz smjera Klisa prema Splitu kao i lokalni gradski promet.

Uz ministra Butkovića u posjetu Zadru i Solinu će sudjelovati i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.