1 min. čitanja

Butković na potpisivanju Ugovora za unapređenje lučke infrastrukture u Rabu i Senju

Butković na potpisivanju Ugovora za unapređenje lučke infrastrukture u Rabu i Senju
Foto: Lučka uprava Senj

RAB/SENJ – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković će tijekom sutrašnjeg dana sudjelovati na svečanosti potpisivanja dva ugovora za unapređenje lučke infrastrukture na području gradova Rab i Senj. Prvi ugovor se odnosi na dodjelu bespovratnih sredstava za projekt rekonstrukcije i sanacije obale u luci Rab dok se drugi odnosi na projekt izgradnje nove rampe unutar lučkog područja LU Senj u uvali Stinica.

Ukupna vrijednost ova dva važna projekta za razvoj lučke infrastrukture u Rabu i Senju iznosi 55,4 milijuna kuna, a ovaj iznos se najvećim djelom financira bespovratnim sredstvima. Riječ je o projektima kojima će se dodatno unaprijediti lučka infrastruktura u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa.

Foto: PGŽ

Navedena ulaganja dio su velikog investicijskog ciklusa kojeg provodi ovo Ministarstvo, poznatog pod nazivom Renesansa na hrvatskoj obali, kroz koji je do sad uloženo gotovo 2 milijarde kuna u male primorske i otočne luke, najvećim dijelom europskih, ali i državnih sredstava.

Svi projekti se financiraju u 100-postotnom iznosu, gdje je 85 posto sredstava osigurano iz Kohezijskog fonda, a ostatak se financira iz proračuna Ministarstva. Većina ugovorenih projekata je započela s realizacijom, a radovi su u punom pogon.

Foto: ŽLU Rab

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.