4 min. čitanja

Budite turisti u svojoj zemlji, unesite u život avanturu s prirodom

Budite turisti u svojoj zemlji, unesite u život avanturu s prirodom
Risnjak - Foto: Antun Cerovečki/HTZ

Listopad je vrijeme kad su sve turističke gužve iza nas. Uzmemo li u obzir i vrijeme koje je već u srcu jeseni bliže ljetu, nego zimi, onda s odlukom za putovanje ne možemo pogriješiti. A ako još k tome dodamo i popuste koji su kroz mjesec hrvatskog turizma u tijeku za hrvatske destinacije, tada se i lokacija relativno blizu kuće, nameće sama po sebi.

Mjesec hrvatskog turizma akcija je Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice kojom se od 1. listopada do 6. studenog 2022. omogućuje svim građanima Hrvatske da posjete i upoznaju druge dijelove naše zemlje uz brojne uštede. Osim smještaja, u ponudi su uključeni prijevoz, znamenitosti ugostiteljske usluge i različiti doživljaji.

Cilj je projekt poticanja domaćeg turizma i povećanja turističkog prometa u postsezoni i doista se nije lako odlučiti, jer je u igri više od 200 ponuda. Da biste se lakše odlučili, ovaj put za vas ćemo odabrati nekoliko iznimno zanimljivih.

Učka - Foto: Boris Kačan

Park prirode Učka

Upoznajte Park prirode Učka i okolno područje na inovativan, multimedijalan način, u novom interpretacijskom centru, koji donosi zabavu za sve generacije. Moguć je posjet Centru za posjetitelje, poklon po promotivnim cijenama individualnih ulaznica.

Centar za posjetitelje Poklon novo je glavno odredište posjetitelja Parka prirode Učka. Glavna uloga Centra je, kroz edukaciju i multimedijalno iskustvo, podići svijest posjetitelja o važnosti prirode i potrebi njezine aktivne zaštite.

Središnje mjesto Centra je multimedijalni interpretacijski postav, u kojem su, na moderan i interaktivan način, prezentirane prirodne, kulturne i povijesne vrijednosti prostora Parka prirode Učka i okolnog područja, uz naglasak na potrebe njegove zaštite i očuvanja.

Centar za posjetitelje Poklon otvoren je svakodnevno od 9 do 17 sati, a nalazi se na lokaciji s koje lako možete krenuti u daljnje istraživanje Parka. Na svega 50-ak metara udaljenosti od Centra nalazi se početak planinarskog puta za Vojak – najviši vrh Učke, s kojeg se pruža nezaboravan pogled na Kvarnerski zaljev i otoke, Istru, planine Gorskog kotra, Trašćanski zaljev, Dolomite i jugoistočne Alpe.

Cijene ulaznica:
Odrasli (redovna cijena 70,00 kn / 9,29 EUR) – popust 35% – promotivna cijena: 45,00 kn / 5,97 EUR
Djeca od 6 do 18 godina (redovna cijena 35,00 kn / 4,65 EUR) – popust 35% – promotivna cijena: 22,00 kn / 2,92 EUR
Umirovljenici i studenti (redovna cijena 45,00 kn / 5,97 EUR) – popust 35% – promotivna cijena: 29,00 kn / 3,85 EUR

Nacionalni park Risnjak

Program promatranja divokoze u Mjesecu hrvatskog turizma

Divokoze (lat.Rupicapra Rupicapra) s pravom zovu planinskim balerinama. Upravo zapanjuje lakoću i eleganciju kojom se sigurno kreće kroz dinarski krš Nacionalnog parka Risnjak.

Prema povijesnim zapisima iz doba Frankopana divokoza je nastanjivala ovaj dio gorske Hrvatske još u 15. stoljeću te je vjerojatno bila dosta i brojna.
Danas na području NP Risnjak postoje dva manja krda divokoza, prisutnih kroz čitavu godinu.

Želite li im se približiti, kročiti u njihovo stanište? Možete to učiniti uz naše stručno vodstvo.

- program uključuje: vodiča, transfer do parkirališta najbližeg staništu (lokaciji posjeta), korištenje dalekozora.
-trajanje obilaska: do 5 sati
-max broj osoba: 4
-Vrijeme trajanja programa: listopad
-Posebne napomene: program uključuje obilazak po planinarskim stazama na krškom terenu, spremnost na uspon i planinarenje, obavezna prikladna obuća i odjeća (gojzerice, zaštita od vjetra, kiše, sunca…)

Cijena: 500,00 kn za 1 osobu (redovna cijena 800,00 kn za 1 osobu)
325,00 kn po osobi za 2 ili više u grupi (redovna cijena 500,00 kn po osobi (za 2 ili više u grupi).

Vransko jezero - Foto: Boris Kačan

Adrenalinski park u Parku prirode Vransko jezero

U jedinstvenom kraju u šumi pinije, nadomak info centra Crkvine u Parku prirode Vransko jezero, smješten je adrenalinski park gdje se možete prepustiti avanturi i testirati svoju spretnost.

Hodanje po drvenim gljivama, visećim mostovima i mrežama, penjanje po umjetnoj stijeni te spuštanje zipline-om zasigurno će probuditi pustolova u vama!

Kroz mjesec hrvatskog turizma, popust je od 35% na ulaznice u adrenalinski park, stoga svoju dozu adrenalina možete pronaći već po cijeni od 39 kn po osobi (5,18 €). Redovna cijena ulaznice u adrenalinski park iznosi 60 kn (7,96 €)).

Dodatne informacije i termini rezervacije svakim radnim danom (pon-pet) od 8:00 do 15:00 sati na telefon: +385 (0)23 383 181 ili na e-mail: info@pp-vransko-jezero.hr

*Za sve dodatne informacije posjetite stranicu Mjesec hrvatskog turizma .

Članak je nastao u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.