2 min. čitanja

Broj intervencija vatrogasaca u Primorsko-goranskoj županiji lani porastao za čak 73,5 posto

Broj intervencija vatrogasaca u Primorsko-goranskoj županiji lani porastao za čak 73,5 posto
Foto: GS

RIJEKA - Broj intervencija u PGŽ-u u 2022. porastao je za 73,5 posto, a u sklopu plana operativne provedbe posebnih mjera zaštite od požara ove će se godine zaposliti 60 sezonskih vatrogasaca.

Broj intervencija vatrogasaca u Primorsko-goranskoj županiji u protekloj godini značajno je porastao, i to na 4.147 vatrogasnih intervencija u odnosu na 2.400 te 1.884 tehničkih intervencija u odnosu na 1.076 u 2021. godini.

Iz navedenoga proilazi da ih je bilo čak 73,5 posto više, objavljeno je na redovitoj konferenciji za novinare u Primorsko-goranskoj županiji.

Od značajnih vatrogasnih događanja u 2022. izdvojeni su požar u okolici Crikvenice koji je ugašen bez većih materijalnih šteta i ljudskih žrtava, izlijevanje lož ulja kraj Termoelektrane Rijeka, zbog čega je aktiviran i županijski Operativni centar, a postupak sanacije je u tijeku, te pojava bujičnih voda na području Gorskog kotara, otoka Krka, Novog Vinodolskog i Rijeke.

Načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ-a i zapovjednik Vatrogasne zajednice PGŽ, Mladen Šćulac, istaknuo je da će se u sklopu plana operativne provedbe posebnih mjera zaštite od požara zaposliti 60 sezonskih vatrogasaca.

Dodao je i da JVP Grada Rijeke, najstarija vatrogasna postrojba u Hrvatskoj, ove godine obilježava 160. obljetnicu postojanja.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Osposobljavanje vatrogasaca Šibensko-kninske županije za gašenje i spašavanje u pokretnom simulatoru plamenih udara
U Vodicama je ovaj tjedan započeo jednomjesečni praktični dio osposobljavanja vatrogasaca za gašenje i spašavanje u zatvorenom prostoru na pokretnom vježbalištu. Prepoznajući važnost osposobljavanja vatrogasaca i stjecanja znanja i vještina o načinu gašenja te izbjegavanju i sprječavanju n…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.