2 min. čitanja

BRODU NEMA SPASA Gori koća u šibenskom akvatoriju

BRODU NEMA SPASA Gori koća u šibenskom akvatoriju
Foto: Čitatelj

ŠIBENIK – Dobili smo više dojava o požaru na koći koji je izbio danas na pučini šibenskog akvatorija, a događaj nam je potvrdila i policija.

– Požar je izbio na brodu u teritorijalnim vodama Republike Hrvatske, u rubnom području između Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije – potvrđeno nam je u šibenskoj policiji.

Neslužbeno doznajemo da se radi o ribarskom brodu Lokarda koji je svoju poziciju posljednji put očitovao prije dva sata 11 Nm južno od otoka Žirja, a iz policije nam preciziraju:

– Dojavu za požar smo dobili 13.36 sati. Članovi posade su prešli na drugu ribaricu i srećom, ljudski životi nisu ugroženi – potvrdio nam je voditelj smjene OKC u PU Šibensko-kninskoj.

Foto: Vesselfinder / Screenshot

Na teren su izišle sve službe; vatrogasci, Lučka kapetanija i policija.

Doznajemo da je brod Lučke kapetanije pristupio gašenju i morao je odstupiti zbog velike vrućine i činjenice da na brodu ima plinskih boca, što bi dovelo u opasnost i gasitelje.

Prema informacijama koje imamo s terena, tročlana posada pokušala je izgasiti požar, ali nisu uspjeli u tome. Potroširi su protupožarne aparate i skočili u more. U blizini je bio ribarski brod Strelica, koji ih je naposljetku spasio.

Iako je bilo informacija da je brod potonuo, čini se da se još drži, ali je obavijen gustim dimom, a ovo je fotografija koju smo upravo dobili.

Jurica Gašpar

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Gori ribarski brod u Šibenskom akvatoriju – Posada evakuirana!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.