1 min. čitanja

BRODOSPLIT ĆE PORINUTI “JANSSONIUS” Kruzer za plovidbu vodama Antarktike i Arktika

BRODOSPLIT ĆE PORINUTI “JANSSONIUS” Kruzer za plovidbu vodama Antarktike i Arktika
Foto: Brodosplit

SPLIT – U Brodograđevnoj industriji Split, u četvrtak 11. ožujka 2021. godine u 16:15  sati bit će održano porinuće novogradnje 485, putničkog broda za  krstarenja polarnim područjima, koji će nositi ime ”Janssonius”.

Riječ je o brodu za polarne ekspedicije, koji je ugovoren za krajnjeg  naručitelja tvrtku Oceanwide Expeditions, koja je specijalizirana za ekspedicijska putovanja na Antarktiku i Arktik.

Foto: Brodosplit

Brod je dugačak 108,6 metara, širok 17,6 metara, a brzinu od 15 čvorova  osiguravat će mu dva glavna motora ukupne snage 4260 kW. Moći će  ugostiti 194 putnika smještenih u 81 kabina, o kojima će se brinuti 78 članova  posade.

Svojim će putnicima ponuditi visoki hotelski standard kao i razne kategorije  kabina, od prostranih apartmana do dvosobnih i četverosobnih kabina, gdje  će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti  siguran i ugodan boravak. Razvijajući vlastitu flotu brodova prilagođenih  ledenim morima, Oceanwide Expeditions promovira male, fleksibilne ture  koje putnicima pružaju bliski kontakt s polarnim divljim životinjama,  krajolicima i povijesnim znamenitostima.

Brod za krstarenja polarnim područjima bit će izgrađen u klasi “LR PC6”, koji  ispunjava posljednje zahtjeve Lloyd Registra za plovila “Polar Class 6”, i na  raspolaganju prvim putnicima bit će za arktičku sezonu 2021/2022. godine.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

“JANSSONIUS” Brodosplit polaže kobilicu novog kruzera za polarna područja
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.