2 min. čitanja

Brod će jednom tjedno voziti liječnika na Ist i Molat

Brod će jednom tjedno voziti liječnika na Ist i Molat
Foto: Unsplash

ZADAR - Grad Zadar osigurao je brod koji će jednom tjedno voziti liječnika na Ist i Molat. Radi se samo o privremenom rješenju za otočane koji su trenutno bez liječničke skrbi.

Mjesni odbor Ist održao je sastanak s gradonačelnikom Brankom Dukićem te se iznašlo privremeno riješenje po pitanju liječničke skrbi. Naime, otkako je dr. Velimir Vuk otišao na godišnji odmor, otočani su ostali bez primarne liječničke skrbi.

- Gradonačelnik Branko Dukić je upoznat sa problemom s kojim se svakodnevno suočavaju mještani otoka Ista, a to je izostanak medicinske skrbi kao preduvjeta za normalan zivot na otoku udaljenom 22 nautičke milje od prve bolnice/kopna. Osim što je saslušao ovaj problem, ponudio je i pomoć u rješavanju istog.

Grad Zadar je osigurao brod koji bi najmanje jednom tjedno transportirao liječnika obiteljske medicine Doma zdravlja Zadarske županije na otoke Ist i Molat. Treba naglasiti da je ovo samo privremeno rješenje. Idući korak bit će kontaktirati Ministarstvo zdravstva kako bi se i oni uključili u rješavanje ovog problema, priopćili su iz Mjesnog odbora Ist.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Četiri otoka, jedan liječnik koji radi na Prviću, Žirju, Zlarinu i Kapriju
Produljenje radnog vijeka liječnika u obiteljskoj medicini do 68 godine. To bi moglo biti jedno od kratkoročnih rješenja za premošćivanje sve izraženijeg nedostatka liječnika u vrlo važnoj primarnoj zdravstvenoj skrbi - dok se ne dođe do većeg broja specijalizacija i onih koji će se htjeti baviti ob…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.