1 min. čitanja

Brnjac: Cilj je iskoristiti svih 289 milijuna eura iz NPOO-a, povećati smještajne kapacitete i razviti nove turističke sadržaje

Brnjac: Cilj je iskoristiti svih 289 milijuna eura iz NPOO-a, povećati smještajne kapacitete i razviti nove turističke sadržaje
Foto: Twitter

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je u Rakovici da je cilj iskoristiti svih 289 milijuna eura za turizam iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) te povećati smještajne kapacitete i razviti nove turističke sadržaje.

Rok za predaju projekata traje do 1. ožujka, a Brnjac je nakon sastanka s lokalnim djelatnicima u turizmu pozvala sve da se odazovu na natječaj "Ulaganja u javnu i privatnu turističku infrastrukturu" unutar NPOO-a, iako je već prikupljeno puno projekata.

- Kod vrednovanja će se gledati indeks turističke razvijenosti kraja na koji se odnosi, kvaliteta i tip projekta, a bodovat će se prvenstveno projekti zelenog turizma i digitalizacija - kazala je Brnjac.

- Treba razvijati proizvode koji su namijenjeni cjelogodišnjem turizmu i ravnomjernom razvoju turističkog sektora u cijeloj Hrvatskoj - rekla je i naglasila da se između ostalog upravo o tome razgovaralo danas u Rakovici.

Hrvatska se turistički razvija

Ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Monika Udovičić kaže kako se iz indeksa turističke razvijenosti vidi da se Hrvatska turistički razvija, jer je dvadesetak turističkih zajednica prešlo iz nerazvijenih u razvijenije, te pomoć Fonda za turistički nerazvijena područja treba sve manje sredina. Konkretno, broj se sa 186 smanjio na 153 turističke zajednice koje imaju indeks razvijenosti ispod 25 posto.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.